Husk hængelåsen på teltet for at få erstatning

Skal du på festival eller på sommerferie i telt, skal du huske en hængelås. En hængelås på teltet gør det nemmere at få erstatning, hvis du har indbrud i teltet, lyder det fra Forsikringsoplysningen, og overvej, om den sidste øl skal ned. Ulykkesforsikringen dækker ikke nødvendigvis, hvis skaden skyldes beruselse
Telte på festivalplads

En hængelås på teltet betyder, at tyven skal tiltvinge sig adgang - og du har større sandsynlighed for at få erstatning, hvis du får stjålet fra dit telt.

Sommerens festivaler er rundt om hjørnet. Måske har du planer om at sove i telt på sommerens festivaler eller blot feriere med teltet rundt i Danmark. Hvert år får festivaldeltager og gæster på campingpladser stjålet fra deres telte. 

En tom teltplads kan nemlig desværre være indbydende for tyvene. Forsikringsoplysningen, der er en del af brancheforeningen Forsikring og Pension, gør opmærksom på, at man bør tage sine forholdsregler. Der kan nemlig være særlige krav i ens indboforsikring, hvis skaden er sket, det fortæller Anne Garde Slothuus, der er forsikringsekspert hos Forsikringsoplysningen. 

”Indboforsikringen dækker tyveri fra telt, men der kan være krav om, at teltet skal være aflåst med en hængelås.”

Indboforsikringen dækker ikke alt

Men selvom teltet er udstyret med en hængelås, er det altså ikke alt, indboforsikringen dækker. Penge, smykker, dyre værdigenstande og andre såkaldt værdifulde ting er undtaget for dækning, fortæller Anne Garde Slothuus. 

Bliver man udsat for lommetyveri, vil indboforsikringen også dække, hvis der er andre, der ser eller bemærker, at tyveriet skete. I visse tilfælde kan der også være selskaber, som kræver, at man har råbt ”Stop tyven”. Dette vil dog i så fald fremgå af ens forsikringsvilkår.

Indboforsikring dækker heller ikke oversvømmelse 

Det er oftest med gru, man tjekker vejrudsigten inden en uges festival eller telttur rundt i landet. Skinner solen mon? Bliver natten kold? Og hvad med regnen? Hvis det vælter ned fra himlen, og teltet skulle risikere at oversvømmes, vil forsikringen heller ikke dække. Så sørg for, at bardunerne til yderteltet er spændt godt ud.

Ulykkesforsikringen dækker ikke nødvendigvis, hvis skaden skyldes beruselse 

Det er altså ikke kun indboforsikringen, der er værd at holde øje med op til sommerens begivenheder. Også ved ulykkesforsikringen kan der være begrænsninger, fortæller Anne Garde Slothuus.

”Hvis årsagen til skaden skyldes beruselse, kan der være begrænsninger på ulykkesforsikringen, men det vil altid være en konkret vurdering i den enkelte sag.”