Labskovs
- 4 Personer
- 120 Minutes
Det skal du bruge:
650 g | okse- eller kalvetykkam i grove tern |
1 l. | koldt vand |
2 stk. | løg |
8 blade | laurbærblade |
1 tsk. | peberkorn hele |
1 kg | kartofler |
2 tsk. | dijonsennep |
75 g | smør |
2 spsk. | æblecidereddike |
- | salt |
- | friskkværnet peber |
Tilbehør:
- | rugbrød |
- | syltede rødbeder |
- | sennep |
- | purløg |
- | koldt smør |
Sådan gør du
-
1Kom kødet i en støbejernsgryde og kom vand på, til det dækker og står 1-2 cm over kødet. Bring forsigtigt i kog og lad det småsimre i 10 minutter. Det må ikke bulderkoge, kun simre. Skum urenhederne af løbende med en ske.
-
2Skær løgene i små tern og tilsæt dem sammen med laurbærblade og peberkorn. Lad det simrekoge i 30 minutter.
-
3Skræl og skær imens kartoflerne i mindre stykker. Kom dem i gryden sammen med sennep. Lad det simre i ca. 45 minutter, til kartoflerne er helt møre.
-
4Sluk for varmen, tilsæt smør og rør godt rundt, så kartoflerne moses let. Smag til med eddike, salt og peber.
-
5Server med rugbrød, rødbeder, sennep, finthakket purløg og smørklat på toppen.