Falafel-vaffel med chop chop salat
AFTENSMAD

Falafel-vaffel med chop chop salat

Det er oplagt at lave salte vafler a la falafler! Nyd dem med masser af tyk yoghurt, chilisauce og sprød chop chop-salat på toppen.
  • 4 Personer

Det skal du bruge:

200 g kikærtemel
2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt spidskommen
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
200 g kogte kikærter
2 spsk. citronsaft
3 dl. vand (lunet)
4 spsk. tahini
50 g smeltet smør
2 spsk. Smagsneutral olie til stegning

Salat

1 stk. rød peberfrugt
1 stk. agurk
2 stk. tomater
2 stk. stilke bladselleri
1 stk. rødløg
100 g feta
1 håndfuld bredbladet persille
1 spsk. sumak

Topping

1 fed hvidløg
200 g yoghurt , tyk
- salt
- sumak

Til servering

- chilisauce

Sådan gør du

  1. 1
    Bland kikærtemel, salt, bagepulver og spidskommen sammen i en skål. Pil og hak hvidløgene, og hæld dem i en blender sammen med olie, afdryppede kikærter, citronsaft, vand, tahini og smeltet smør. Kør til ensartet konsistens, og rør massen sammen med kikærtemel til en lind dej. Pensl et vaffeljern med lidt olie, og steg ca. 10 vafler af dejen.
  2. 2
    Skyl imens peberfrugt, agurk, tomater og bladselleri, og skær det hele i små tern. Pil løget, og skær også det i små tern. Vend det hele sammen med brud af feta, grofthakket persille og sumak.
  3. 3
    Pil og riv hvidløget, og rør det sammen med yoghurten i en skål. Smag til med salt.
  4. 4
    Anret vaflerne på tallerkner, og top med salat og yoghurt, og drys med lidt sumak. Giv chilisauce til.