Falafel-vaffel med chop chop salat
- 4 Personer
Det skal du bruge:
200 g | kikærtemel |
2 tsk. | salt |
1 tsk. | bagepulver |
2 tsk. | stødt spidskommen |
2 fed | hvidløg |
2 spsk. | olivenolie |
200 g | kogte kikærter |
2 spsk. | citronsaft |
3 dl. | vand (lunet) |
4 spsk. | tahini |
50 g | smeltet smør |
2 spsk. | Smagsneutral olie til stegning |
Salat
1 stk. | rød peberfrugt |
1 stk. | agurk |
2 stk. | tomater |
2 stk. | stilke bladselleri |
1 stk. | rødløg |
100 g | feta |
1 håndfuld | bredbladet persille |
1 spsk. | sumak |
Topping
1 fed | hvidløg |
200 g | yoghurt , tyk |
- | salt |
- | sumak |
Til servering
- | chilisauce |
Sådan gør du
-
1Bland kikærtemel, salt, bagepulver og spidskommen sammen i en skål. Pil og hak hvidløgene, og hæld dem i en blender sammen med olie, afdryppede kikærter, citronsaft, vand, tahini og smeltet smør. Kør til ensartet konsistens, og rør massen sammen med kikærtemel til en lind dej. Pensl et vaffeljern med lidt olie, og steg ca. 10 vafler af dejen.
-
2Skyl imens peberfrugt, agurk, tomater og bladselleri, og skær det hele i små tern. Pil løget, og skær også det i små tern. Vend det hele sammen med brud af feta, grofthakket persille og sumak.
-
3Pil og riv hvidløget, og rør det sammen med yoghurten i en skål. Smag til med salt.
-
4Anret vaflerne på tallerkner, og top med salat og yoghurt, og drys med lidt sumak. Giv chilisauce til.