Redaktionen anbefaler






Lad kun asparges ligge kort tid på grillen, så de bevarer deres sprødhed og ikke bliver kedelige og slatne. Hæld eventuelt olienolie, citronsaft, salt og peber over dem, før du serverer.
Skær aubergine og squash på langs i skiver af 1-2 cm tykkelse. Smør dem med olie eller en marinade, før du lægger dem på grillen. Lad dem tage farve fra risten, men pas altid på, at råvarerne ikke får for meget og bliver sorte. Læg enten peberfrugterne hele på grillen eller skære dem i store stykker. Server de grillede peberfrugter med olivenolie, balsamico, salt og peber - og skal det være ekstra fint, kan man spæde op med lidt feta og friske korianderblade.
Prøv grillede auberginer i olie
Skær blomkålshovedet igennem på langs, så du får store "runde" skiver af blomkålet. Grill dem let, så de tager lidt farve og smag, men stadig er friske og sprøde. Man kan også grille broccoli-buketter, hvis det skal være nemmere.
Låg forårsløgene på grillen, og halver de store almindelige løg, men lad gerne skrællen blive siddende. Løgene skal være "gennemgrillede" og bløde indeni - så er de færdige. Grillede løg er lækker tilbehør til kød.
Skær grøntsagerne ud i stykker og tern, og lad børnene bygge deres eget grillspyd. Det er hyggeligt og sjovt for børnene, når de selv for lov at vælge grøntsager og være med ved grillen.
Lad bare majskolben beholde frakken på, når du lægger dem på grillen. Pak op ved bordet og server med smør og salt. Man kan også lægge majsene direkte på grillen, hvis man gerne vil have en mere røget, "grillet" smag.
Cherrytomater bliver ekstra søde af en tur på grillen. Men pas på, at de ikke smatter ud. Nemmest er det at sætte de små tomater på et spyd. Halver de store tomater, og grill dem på skindsiden.
Ananas, æbler, friske figner, pærer og blommer gør sig alle godt på desserttallerknen efter en tur på grillen. Server evt med en lækker creme af en del skyr og en del flødeskum rørt op med sukker og vaniliesukker efter smag.
Her kommer brune bananer til sin ret. Smid dine gamle bananer på grillen med skræl på. Når de godt grillede og sorte, åbner man dem på lang, kommer en kugle vanilieis og nogle skefuld chokoladesovs på - og så har man den lækreste bananasplit.