Gode grøntsager til grillen

Ikke kun pølser, bøffer og kotelletter bliver ekstra lækre af en tur på grillen - prøv også at smide grøntsagerne op på risten, men husk at holde kød og grønt adskilt, så du ikke ender med et maveonde i sommervarmen.

Grill de grønne stænger

Lad kun asparges ligge kort tid på grillen, så de bevarer deres sprødhed og ikke bliver kedelige og slatne. Hæld eventuelt olienolie, citronsaft, salt og peber over dem, før du serverer.
Se opskrift på viskalspise.dk: Grønne asparges og shii take
Se opskrift på viskalspise.dk: Abrikosfyldte koteletter og spinat med grillede asparges
Se opskrift på viskalspise.dk: Lammeculotte med grillede asparges og vilde ris

Aubergine, pebergfrugt og squash er perfekte grill-grøntsager

Skær aubergine og squash på langs i skiver af 1-2 cm tykkelse. Smør dem med olie eller en marinade, før du lægger dem på grillen. Lad dem tage farve fra risten, men pas altid på, at råvarene ikke får for meget og bliver sorte. Læg enten peberfrugterne hele på grillen eller skære dem i store stykker. Server de grillede peberfrugter med olivenolie, balsamico, salt og peber - og skal det være ekstra fint, kan man spæde op med lidt feta og friske korianderblade.
Se opskrift på viskalspise.dk: Grillet lammekølle med grøntsager og persilleolie

Smid kål på grillen

Skær blomkålshovedet igennem på langs, så du får store "runde" skiver af blomkålet. Grill dem let, så de tager lidt farve og smag, men stadig er friske og sprøde. Man kan også grille broccoli-buketter, hvis det skal være nemmere.
Se opskrift på viskalspise.dk: Lynstegt broccoli med soja og sesam
Se opskrift på viskalspise.dk: Stegt oksekød og broccoli med Dijonnaise

Bløde, sødmefulde løg

Låg forårsløgene på grillen, og halver de store almindelige løg, men lad gerne skrællen blive siddende. Løgene skal være "gennemgrillede" og bløde indeni - så er de færdige. Grillede løg er lækker tilbehør til kød.
Se opskrift på viskalspise.dk: Grillet forårsløg
Se opskrift på viskalspise.dk: Rødløg bagt på grill med rosmarin

Børnevenlige grøntsags-grillspyd

Skær grøntsagerne ud i stykker og tern, og lad børnene bygge deres eget grillspyd. Det er hyggeligt og sjovt for børnene, når de selv for lov at vælge grøntsager og være med ved grillen.
Se opskrift på viskalspise.dk: Grillede grøntsagssticks
Se opskrift på viskalspise.dk: Rå grøntsager skåret på sjove måder

Grill og majskolber hører sommeren til

Lad bare majskolben beholde frakken på, når du lægger dem på grillen. Pak op ved bordet og server med smør og salt. Man kan også lægge majsene direkte på grillen, hvis man gerne vil have en mere røget, "grillet" smag.
Se opskrift på viskalspise.dk: Grillede majskolber og hvidløg
Se opskrift på viskalspise.dk: Gourmetrejer - og majskolber på grill

Søde sommertomater 

Cherrytomater bliver ekstra søde af en tur på grillen. Men pas på, at de ikke smatter ud. Nemmest er det at sætte de små tomater på et spyd. Halver de store tomater, og grill dem på skindsiden.
Se opskrift på viskalspise.dk: Grillstegte skinkespid med pesto og grill-tomater
Se opskrift på viskalspise.dk: Grillede tomater og halloumi med blåskimmelsmør

Grilldessert

Ananas, æbler, friske figner, pærer og blommer gør sig alle godt på desserttallerknen efter en tur på grillen. Server evt med en lækker creme af en del skyr og en del flødeskum rørt op med sukker og vaniliesukker efter smag.
Se opskrift på viskalspise.dk: Ristet ananas med ingefær og rørsukker
Se opskrift på viskalspise.dk: Frugtspyd med skumfiduser
Se opskrift på viskalspise.dk: Kanelglaserede æblespid

Lav en varm bananasplit

Her kommer brune bananer til sin ret. Smid dine gamle bananer på grillen med skræl på. Når de godt grillede og sorte, åbner man dem på lang, kommer en kugle vanilieis og nogle skefuld chokoladesovs på - og så har man den lækreste bananasplit.
Se opskrift på viskalspise.dk: Hele grillede bananer med kirsebærkompot og vanilleis