Sprød salat med grillede løg og laks
FROKOST

Sprød salat med grillede løg og laks

Her får du en fyldig salat med nye kartofler og lækre, grillede løg. Og selvfølgelig den dejlige, grillede laks. Husk at skylle løgenes rødder grundigt fri for jord, hvis du lader dem være en dekorativ del af serveringen, som vi har gjort.
  • 4 Personer

Ingredienser

600 g små kartofler kogte og afkølede
8 stk. nye løg eller store forårsløg
2 spsk. kapers
0.5 bakke Blandede salatblade små
500 g fersk laks uden skind
3 spsk. olivenolie

Dressing

1 spsk. cremefraiche kan udelades
1 tsk. dijonsennep
0.5 stk. citron (saften)
0.5 dl. olivenolie
lidt sukker efter smag
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Pisk cremefraiche, sennep og citronsaft sammen. Pisk videre, og tilsæt olien lidt ad gangen. Smag til med citron, sukker, salt og peber. 
  2. 2
    Hæld dressingen i bunden af en salatskål. Skær kartoflerne i mundrette stykker, og vend dem i dressingen. 
  3. 3
    Bring en gryde letsaltet vand i kog. Blancher løgene i 2 min. Tag dem op, og køl af. 
  4. 4
    Skær laksen i mindre stykker, og pensl med olie på alle sider. Pensl også løgene med olie, og drys det hele med salt og peber. 
  5. 5
    Grill laks og løg i henholdsvis 5 og 2 min. på hver side, til laksen er fast og gylden, og løgene har fine grillstriber. 
  6. 6
    Vend salatblade og kapers med kartoflerne. Fordel den færdige salat på tallerkener, og top med grillede løg og laks.