Sprød salat med grillede løg og laks
- 4 Personer
Ingredienser
600 g | små kartofler kogte og afkølede |
8 stk. | nye løg eller store forårsløg |
2 spsk. | kapers |
0.5 bakke | Blandede salatblade små |
500 g | fersk laks uden skind |
3 spsk. | olivenolie |
Dressing
1 spsk. | cremefraiche kan udelades |
1 tsk. | dijonsennep |
0.5 stk. | citron (saften) |
0.5 dl. | olivenolie |
lidt | sukker efter smag |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Pisk cremefraiche, sennep og citronsaft sammen. Pisk videre, og tilsæt olien lidt ad gangen. Smag til med citron, sukker, salt og peber.
-
2Hæld dressingen i bunden af en salatskål. Skær kartoflerne i mundrette stykker, og vend dem i dressingen.
-
3Bring en gryde letsaltet vand i kog. Blancher løgene i 2 min. Tag dem op, og køl af.
-
4Skær laksen i mindre stykker, og pensl med olie på alle sider. Pensl også løgene med olie, og drys det hele med salt og peber.
-
5Grill laks og løg i henholdsvis 5 og 2 min. på hver side, til laksen er fast og gylden, og løgene har fine grillstriber.
-
6Vend salatblade og kapers med kartoflerne. Fordel den færdige salat på tallerkener, og top med grillede løg og laks.