Fisk med peberfrugt-mojo og grillet majs
GæSTEMAD OG FEST

Fisk med peberfrugt-mojo og grillet majs

Mojo er en dip lavet på moste peberfrugter og i det her tilfælde tomater. Den kan bruges til rigtig meget. Her er den tilbehør til hvid fisk stegt på panden.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. rød peberfrugt
0.5 stk. løg
1 fed hvidløg
2 stk. tomater
4 spsk. eddike
5 spsk. olivenolie
2 spsk. brødkrumme eller ½ skive brød uden skorpe i mindre stykker
- salt
- peber

3 stk. majskolber
500 g fisk ,f.eks. lyssej
- olivenolie
lidt smør
1 bundt dild
1 stk. citron ,skåret i både

Sådan gør du

  1. 1
    Mojo: Skær peberfrugten i mindre tern. Pil det halve løg og skær det i små tern. Skær tomaterne i tern.
  2. 2
    Kom tomater, peberfrugt og løg i en minihakker eller blender. Tilsæt eddike, olivenolie, brød, salt og peber og blend det hele til en jævn masse.
  3. 3
    Gril majsene hele med blade på ca. 7-8 minutter – vend dem undervejs. Træk bladene af majsene og server dem med smør og salt.
  4. 4
    Skær fisken i 4-8 stykker. Opvarm en pande med olivenolie og lidt smør. Steg fiskestykkerne 2-3 minutter på hver side og krydr med salt og peber.
  5. 5
    Server stegt fisk med peberfrugt-mojo og top med dild. Server citron og grillede majs til. Suppler f.eks. med kogte kartofler, bulgur med krydderurter eller quinoa.