25 fabelagtige franske opskrifter
Voulez vous? Jo tak, Frankrig har et af de helt store verdenskøkkener, og det er der en helt del gode grunde til. Vi har samlet 25 franske retter, så er der bare tilbage at sige: Vive la France!
Coq au riesling med råkost-topping
Bornholmerhane i hvidvin. Vi serverer vores coq au riesling med couscous. Couscous bliver bedst, hvis du damper den.
Se opskriften
Brioche på klassisk, fransk manér
Franske makroner med valnødder og nougatcreme
Små franske macarons får kraftigere og mere voksen smag, når de bages med valnødder i stedet for mandler. Vi lægger dem sammen med en blød nougat og kaffecreme, det giver god balance til valnøddesmagen i makronerne.
Se opskriften
Klassisk Creme brûlée
Kanin med svesker
Klassisk fransk ret med kanin. Kødet er lyst og rigt på sunde omega 3-fedtsyrer, og så smager det overraskende godt. Prøv selv!
Se opskriften
Croque madame
Tartiflette
Nyere ret, som du måske kender fra de franske skisportssteder. Tartiflette er en slags gratin af bacon, løg, ost og kartofler. Den vigtigste ingrediens er reblochon ost, som flækkes og lægges over retten, så den smelter ned i.
Se opskriften
Pistaciemacarons med citron
Små, franske makroner med en forfriskende smag af pistacie og citron. Prøv dem også lagt sammen med en god appelsin- eller ingefærmarmelade.
Se opskriften
Fondue
Lad hver gæst få sin egen lille fondue.
Gennemvarm små ildfaste forme i ovnen, hæld varm fondue heri, og server med masser af grønt, kartofler og lidt brød.
Se opskriften
Ratatouille med parmesan og persillekartofler
Abrikostærte med mandler
Nemt med en rulle færdig tærtedej. Tærteform skal du ikke bruge, det er nok med det bagepapir, der hænger ved dejen. Server kagen lun eventuelt med lidt iskold flødeskum eller creme fraiche.
Se opskriften
Muslinger a la creme
Der er næsten altid muslinger på menukortet på en fransk bistro. Her med fløde og masser af persille.
Se opskriften
Farserede muslinger
Snowcrab og kammuslinger i brunet citronsmør
Bliv din egen Michelin kok med denne smukke forret. Snowcrab og kammuslinger i brunet citronsmør lyder i sig selv som en prisvindene ret - og den smager mindst ligeså godt!
Se opskriften
Boeuf bourguignon
Pocheret laks med hvide asparges og hollandaise sauce
Vanilje parfait med lime og friske hindbær
Æblekage med marcipan
Croque monsieur
Croque monsieur er franskmændenes svar på amerikanernes hamburger, og fungerer både som morgenmad, en hurtig frokost eller et mættende mellemmåltid.
Se opskriften
Bouillabaise
Ærtesuppe med hummer og champagne
Pain au chocolat
Næsten rigtig wienerbrødsdej. Vi nøjes med at folde dejen to gange i stedet for tre.
Se opskriften
Fasanragout med svampe og tomat/persillemos
Løgsuppe med ostebrød























