Kanin med svesker

Klassisk fransk ret med kanin. Kødet er lyst og rigt på sunde omega 3-fedtsyrer, og så smager det overraskende godt. Prøv selv!
Kanin med svesker
  • 4 Personer

Ingredienser

1200 g kanin delt i mindre stykker (eller 1 kylling )
- smør
- olie
- salt og peber
100 g lufttørret bacon
2 stk løg
2 fed hvidløg
1 dl. rødvin
4 dl. vand
4 stk laurbærblade
2 dl. sveske
1 kg kartofler

Sådan gør du

  1. 1.Brun kødet i smør og olie i en gryde.
  2. 2.Krydr med salt og peber.
  3. 3.Skær bacon i små stykker,
  4. 4.Skær løg i både og hvidløg i små tern.
  5. 5.Vend bacon og løg med kødet, kom vin og vand, laurbærblade og svesker heri, og læg låg på.
  6. 6.Lad det simre i 45 minutter. Spæd eventuelt med mere vand. Mærk på kødet, om det er mørt. Giv eventuelt lidt mere tid.
  7. 7.Kog kartoflerne møre, og server dem til kanin, svesker og sauce.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad