Muslinger a la creme
- 4 Personer
Ingredienser
2 kg | helt friske blåmuslinger |
2 stk. | skalotteløg i tynde skiver |
2 fed | knust hvidløg |
1 kvist | frisk timian, bladene |
1 stk. | skrællet gulerod, fintsnittet |
1 stk. | stængler blegselleri, fintsnittet |
1 glas | hvidvin |
2 dl. | piske-fløde Tilføj ud fra mængden af hvidvin |
- | salt og peber |
1 bundt | bredbladet persille, finthakket |
2 stk. | citroner, skåret i både |
Sådan gør du
-
1Skyl muslingerne grundigt i en balje med vand. Muslinger, der ikke lukker sig, skal kasseres.
-
2Varm løg, hvidløg, timian, gulerod, selleri og hvidvin op i en stor gryde. Hæld muslingerne i gryden, og kom hurtigt låg på. Damp muslingerne, til de alle sammen er åbne, ca. 5 minutter. Muslinger, der ikke åbner sig, skal kasseres.
-
3Tag muslingerne op af gryden med en hulske, og hold dem varme i en stor serveringsskål.
-
4Hæld fløde i gryden, og kog ind, til saucen tykner let. Krydr med salt, peber og masser af persille.
-
5Hæld saucen ud over muslingerne i skålen, og drys med hakket persille på toppen. Server med citronbåde og store servietter.