Muslinger a la creme
AFTENSMAD

Muslinger a la creme

Der er næsten altid muslinger på menukortet på en fransk bistro. Her med fløde og masser af persille.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 kg helt friske blåmuslinger
2 stk. skalotteløg i tynde skiver
2 fed knust hvidløg
1 kvist frisk timian, bladene
1 stk. skrællet gulerod, fintsnittet
1 stk. stængler blegselleri, fintsnittet
1 glas hvidvin
2 dl. piske-fløde Tilføj ud fra mængden af hvidvin
- salt og peber
1 bundt bredbladet persille, finthakket
2 stk. citroner, skåret i både

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl muslingerne grundigt i en balje med vand. Muslinger, der ikke lukker sig, skal kasseres.
  2. 2
    Varm løg, hvidløg, timian, gulerod, selleri og hvidvin op i en stor gryde. Hæld muslingerne i gryden, og kom hurtigt låg på. Damp muslingerne, til de alle sammen er åbne, ca. 5 minutter. Muslinger, der ikke åbner sig, skal kasseres.
  3. 3
    Tag muslingerne op af gryden med en hulske, og hold dem varme i en stor serveringsskål.
  4. 4
    Hæld fløde i gryden, og kog ind, til saucen tykner let. Krydr med salt, peber og masser af persille.
  5. 5
    Hæld saucen ud over muslingerne i skålen, og drys med hakket persille på toppen. Server med citronbåde og store servietter.