Abrikostærte med mandler
- 6 Personer
6-8 stykker
1 rulle | tærtedej |
125 g | marcipan |
50 g | smør |
2 stk. | æg |
600 g | abrikos |
1 stk. | æg til pensling |
- | sukker |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 grader.
-
2Rul dejen ud i en bradepande.
-
3Ælt marcipan og smør sammen. Rør æggene sammen og ælt eller rør blandingen med de to æg.
-
4Rør æggene sammen og ælt eller rør blandingen med de to æg.
-
5Fordel marcipancremen midt på dejen. Lad den yderste kant på 5-6 centimeter være fri for creme.
-
6Skær abrikoser over og fjern stenene. Sæt dem ned i cremen.
-
7Fold dejen op omkring abrikoserne. Pensl dejkanten med æg og drys med sukker.
-
8Bag tærten midt i ovnen i 25-30 minutter.
-
9Tag den ud og afkøl den på en rist.