Abrikostærte med mandler
BAGVæRK

Abrikostærte med mandler

Nemt med en rulle færdig tærtedej. Tærteform skal du ikke bruge, det er nok med det bagepapir, der hænger ved dejen. Server kagen lun eventuelt med lidt iskold flødeskum eller creme fraiche.
  • 6 Personer

6-8 stykker

1 rulle tærtedej
125 g marcipan
50 g smør
2 stk. æg
600 g abrikos
1 stk. æg til pensling
- sukker

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Rul dejen ud i en bradepande.
  3. 3
    Ælt marcipan og smør sammen. Rør æggene sammen og ælt eller rør blandingen med de to æg.
  4. 4
    Rør æggene sammen og ælt eller rør blandingen med de to æg.  
  5. 5
    Fordel marcipancremen midt på dejen. Lad den yderste kant på 5-6 centimeter være fri for creme.  
  6. 6
    Skær abrikoser over og fjern stenene. Sæt dem ned i cremen.  
  7. 7
    Fold dejen op omkring abrikoserne. Pensl dejkanten med æg og drys med sukker.  
  8. 8
    Bag tærten midt i ovnen i 25-30 minutter.  
  9. 9
    Tag den ud og afkøl den på en rist.