ANNONCE ANNONCE BAGVæRK Pain au chocolat Næsten rigtig wienerbrødsdej. Vi nøjes med at folde dejen to gange i stedet for tre. 8 Personer Ingredienser 25 g gær 2 dl mælk 2 spsk. sukker 1 stk. æg 500 g hvedemel 250 g koldt smør 100 g chokolade 68% Drys - flormelis 3 spsk. mandelflage ANNONCE Sådan gør du 1 Rør gæren ud i mælken, og kom sukker og let pisket æg heri. 2 Rør melet heri, indtil du har en smidig, let klæg dej. 3 Rul ud til en firkant på cirka 35x45 cm. 4 Skær halvdelen af smørret i helt tynde skiver. Brug en osteskærer. 5 Dæk to tredjedele af dejen med smørret. Fold dejen uden smør ind over smørret, så der dannes tre lag dej. Rul ud igen, og gentag. 6 Pak dejen ind i film, og lad den hvile i køleskabet 30 minutter. 7 Rul ud til 35x45 cm, og skær i 16 ruder. 8 Skær eller bræk chokoladen i aflange stykker, og læg stykkerne på hvert stykke dej. Rul dejen sammen, og læg den på bagepapir. 9 Læg et viskestykke henover, og lad rullerne efterhæve i 30 minutter. 10 Sæt ovnen på 225 grader. 11 Pensl brødene med vand, hvis du vil drysse med mandelflager. 12 Sæt dem ind i ovnen, og skru straks ovnen ned til 200 grader. 13 Bag brødene gyldne og sprøde. Begynd at kigge efter 10 minutter. 14 Afkøl brødene på rist, og server dem lune. PRINT ANNONCE
Emballage Nyt forsøg på Bornholm skal mindske emballage og affald Emballage er vigtigt for en vares sikkerhed, kvalitet og holdbarhed, men emballagen fylder unødig meget i supermarkedet og er designet til kun at blive brugt én gang. Så hvordan bliver fremtidens emballage mindre og lettere at genbruge? Det skal bl.a. et nyt løsmarked i Kvickly Rønne være med til at finde svar på
Emballage Kan man vende alufolie eller stanniol forkert? Den blanke og den matte side på alufolie har forskellige egenskaber, når du laver mad, og derfor står der ofte i opskrifter og tilberedningsvejledninger, at du skal vende en bestemt side opad i ovnen. Forskellen er dog lille, fastslår eksperter.
Emballage Den rigtige plastik holder frugt og grønt frisk Forkert emballage kan begrænse fødevarernes holdbarhed. Merete Edelenbos har i mere end 25 år forsket i, hvordan man opbevarer eksempelvis kartofler, gulerødder og jordbær optimalt
Bær Må bærrene koges i egen emballage? Det anbefales at koge frosne bær, før de bruges, da der kan sidde bakterier på bærrene. Det frarådes til gengæld at koge dem i den pose, de er købt i
Annoncørbetalt indhold Quiz: Hvor godt kender du Guldæsken og chokoladen? Kan din chokoladeviden knække alle spørgsmålene? Vær med i chokoladequizzen og deltag i lodtrækningen om en af de populære Guldæsker fra Anton Berg. Konkurrencen slutter 30.11.