Pain au chocolat

Næsten rigtig wienerbrødsdej. Vi nøjes med at folde dejen to gange i stedet for tre.
Pain au chocolat
  • 8 Personer

Ingredienser

25 g gær
2 dl. mælk
2 spsk. sukker
1 stk. æg
500 g hvedemel
250 g koldt smør
100 g 68 % chokolade

Drys

- flormelis
3 spsk. mandelflage

Sådan gør du

  1. 1.Rør gæren ud i mælken, og kom sukker og let pisket æg heri.
  2. 2.Rør melet heri, indtil du har en smidig, let klæg dej.
  3. 3.Rul ud til en firkant på cirka 35x45 cm.
  4. 4.Skær halvdelen af smørret i helt tynde skiver. Brug en osteskærer.
  5. 5.Dæk to tredjedele af dejen med smørret. Fold dejen uden smør ind over smørret, så der dannes tre lag dej. Rul ud igen, og gentag.
  6. 6.Pak dejen ind i film, og lad den hvile i køleskabet 30 minutter.
  7. 7.Rul ud til 35x45 cm, og skær i 16 ruder.
  8. 8.Skær eller bræk chokoladen i aflange stykker, og læg stykkerne på hvert stykke dej. Rul dejen sammen, og læg den på bagepapir.
  9. 9.Læg et viskestykke henover, og lad rullerne efterhæve i 30 minutter.
  10. 10.Sæt ovnen på 225 grader.
  11. 11.Pensl brødene med vand, hvis du vil drysse med mandelflager.
  12. 12.Sæt dem ind i ovnen, og skru straks ovnen ned til 200 grader.
  13. 13.Bag brødene gyldne og sprøde. Begynd at kigge efter 10 minutter.
  14. 14.Afkøl brødene på rist, og server dem lune.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk