Pain au chocolat
BAGVæRK

Pain au chocolat

Næsten rigtig wienerbrødsdej. Vi nøjes med at folde dejen to gange i stedet for tre.
  • 8 Personer

Ingredienser

25 g gær
2 dl. mælk
2 spsk. sukker
1 stk. æg
500 g hvedemel
250 g koldt smør
100 g 68 % chokolade

Drys

- flormelis
3 spsk. mandelflage

Sådan gør du

  1. 1
    Rør gæren ud i mælken, og kom sukker og let pisket æg heri.
  2. 2
    Rør melet heri, indtil du har en smidig, let klæg dej.
  3. 3
    Rul ud til en firkant på cirka 35x45 cm.
  4. 4
    Skær halvdelen af smørret i helt tynde skiver. Brug en osteskærer.
  5. 5
    Dæk to tredjedele af dejen med smørret. Fold dejen uden smør ind over smørret, så der dannes tre lag dej. Rul ud igen, og gentag.
  6. 6
    Pak dejen ind i film, og lad den hvile i køleskabet 30 minutter.
  7. 7
    Rul ud til 35x45 cm, og skær i 16 ruder.
  8. 8
    Skær eller bræk chokoladen i aflange stykker, og læg stykkerne på hvert stykke dej. Rul dejen sammen, og læg den på bagepapir.
  9. 9
    Læg et viskestykke henover, og lad rullerne efterhæve i 30 minutter.
  10. 10
    Sæt ovnen på 225 grader.
  11. 11
    Pensl brødene med vand, hvis du vil drysse med mandelflager.
  12. 12
    Sæt dem ind i ovnen, og skru straks ovnen ned til 200 grader.
  13. 13
    Bag brødene gyldne og sprøde. Begynd at kigge efter 10 minutter.
  14. 14
    Afkøl brødene på rist, og server dem lune.