Ferie i Danmark: 8 ting, du kan lave indendørs, når det regner

I Danmark regner det i gennemsnit hver anden dag, så sandsynligheden for, at det regner i din ferie, er stor. Du kan bruge regnvejrstimerne på hjemmespa, en god bog eller oprydning i klædeskabet. Samvirke giver dig 8 tips til, hvad du kan lave i regnvejr
Kvinde drikker te og kigger på regnen gennem ruden

Gå i køkkenet

Når regnen siler ned udenfor, har du masser af tid til at eksperimentere i køkkenet, og der er ikke noget som hjemmelavet varm chokolade, nybagt kage eller aftensmad, hvor der er kælet for detaljen. Er du fanget i uvejret med børn, kan I lave blindsmagning med ingredienser fra køkkenskuffer og -skabe eller lave en bagekonkurrence med hemmelige udfordringer og kåring af den lækreste kage.

Du kan afprøve Samvirkes bud på den varme chokolade eller lade dig inspirere af en samling af opskrifter på lækre kager.

Spil eller løs krydsord

Spil kan være en hyggelig tidsdræber i dårligt vejr. Er I flere, der har søgt læ indendørs, kan I udfordre hinanden med et kort- eller brætspil. Er I ikke indehavere af spil, kan I lege gæt og grimasser. Det kræver ikke andet end en god portion fantasi og et gulv, I kan udfolde jer på. Er du alene, kan du lægge puslespil eller løse krydsord og sudoku.

Tegn eller mal

Find farveblyanterne eller penslen frem og giv dig til at tegne eller male. Du kan investere i en malebog med mandalas i alskens mønstre og motiver. Mandalas skulle efter sigende have en afslappende effekt på den, der giver sig i kast med farvelægningen.

Læs en god bog

En god bog kan være svær at lægge fra sig, når du først er kommet i gang. Gå på opdagelse i boghylderne, hent bøger online, så du kan lytte til dem, mens du laver noget andet, eller fordyb dig i en podcast. Du kan give dig i kast med danske eller udenlandske klassiske værker eller lytte til Samvirkes podcast Med Mad i Munden. E-reolen kan du låne e-bøger, lydbøger og podcasts gratis fra de danske biblioteker, når du logger ind med dit lånernummer.

Find hækle- eller strikketøjet frem

Mens du lytter til en bog eller podcast, kan du gribe fat i hækle- eller strikketøjet. Samvirke har lavet en guide til, hvordan du hækler din egen vatrondel. Du kan også tage fat i dit gamle tøj og give det nyt liv. Se hvordan her.

Gør rent og ryd op

Regnvejr giver god anledning til at få gjort de ting, du måske ikke får gjort til daglig. Måske trænger køleskabet til en rengøring, gulvet til en overhaling med gulvmoppen eller klædeskabet til en oprydning. Det lyder måske ikke som den sjoveste tjans, men det er skønt, når det er gjort.

Lav hjemmespa

Regnvejr kalder på selvforkælelse. Skru op for hyggen med levende lys og musik og find dig godt til rette. Du kan tage et varmt bad, lægge ansigtsmaske, komme hårkur i håret, forkæle fødderne med et fodbad, smøre kroppen ind i en lækker creme eller pifte dine negle op med en manicure.

Brug Samvirkes guide til et nemt fodbad eller hjemmelavet hårkur.

Lav hjemmetræning

Det kan være svært at få bevæget kroppen, når regnen sætter en stopper for udendørsaktiviteter, så det gælder om at være kreativ, hvis du vil have lidt sved på panden. Heldigvis behøver hjemmetræning ikke at kræve mere end dig selv og et gulv, du kan bevæge dig på. Mangler du inspiration til hjemmetræningen, findes der utallige videoer og guides til træningsøvelser på internettet. Du kan også lave yogaøvelser med Samvirke. 

krydsord