leg

5 sjove ting, du kan lave med børnene i regnvejr

Det er fantastisk at være ude, når det regner. Børn elsker at plaske og hygge i regnvejret. Klæd dem godt på og husk, der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Her er 5 sjove ting, du kan lave med børnene i regnvejret.

Skibe på floden

Lav dit eget skib og send det afsted ned ad “floden”. Find et sted, hvor vandet strømmer kraftigt. Lav eventuelt en lille konkurrence om, hvis skib som kommer hurtigst ned over floden. Korkpropper er hurtige at lave om til små skibe, en tandstik er masten, og Postit-sedler i forskellige farver fungerer som det perfekte sejl.

Lav en dæmning

Når det virkelig regner, er det sjovt at lave dæmninger med sten, grene og blade. Når du har bygget dæmningen, så prøv at sætte lidt mere gang i strømmen og se så, om jeres dæmning kan klare de store vandmasser. Er det muligt at dæmme op for vandet? Det kan også være sjovt at lave flere dæmninger i strømmen. Prøv, når du eksempelvis har bygget 5-10 dæmninger, at åbne den øverste dæmning. Se, hvad der sker, når vandmasserne maser sig igennem, og nærmest vælter ned over og sikkert oversvømmer dine andre dæmninger.

Byg et hjem til regnormene

Regnormene har det med at komme op, når det regner, og så kan I fange dem og lave et regnormehjem. Tag en gennemsigtig plastikbakke - flødebolleæsker er gode, fordi de er store. Læg ler i bunden og jord ovenpå. Hold øje med regnormene og se, hvordan de laver gange, spiser blade og om omdanner bladene til muld.

Lav en græsfløjte

Når det regner, er det fedt at fløjte løs på en græsfløjte. Græs og bambus eller andre større blade er rigtig gode til græsfløjter. Pluk græsstrå eller et blad og læg det imellem dine 2 tommelfingre, når du placerer dine håndflader mod hinanden. Herved opstår der er et vakuum, som bliver til en lille fløjte, når du blæser ned igennem blad og tommelfingre. Hvem kan fløjte højest og i længst tid? Kan du mon spille en lille melodi, som de andre kan høre hvad er?

 Hop i vandpytter

For børn findes der næsten ikke noget bedre, end at få lov til at hoppe i vandpytter. Sæt uret på pause og tag børnene under armen og hop med. Det er en god ide at have gummistøvler, regnbukser ud over gummistøvlerne og en regnfrakke på, så du kan gå amok i vandpytterne, du vil nemlig også blive grebet af det. Hvem kan plaske højest?

Læs mere om