20 forårsfriske opskrifter med gedeost
Gedeosten smager noget mere syrligt end den af komælk, og den skarpere smag er god i salater. Men vi har alligevel samlet 20 vidt forskellige opskrifter med den dejlige lille gedeost.
Grillede ferskner med gedeost og honning
Fladbrød med grillet squash, mozzarella og Padrons peber
Foccacia brød med løg, gedeost og rosmarin
Åben ravioli med gedeost, broccoli, spinat og chili
Kalvecuvette med grillet sommergrønt, gedeost og urter
Salat med grillet æble og gedeostebrød
Gedeost med spearmint-olie
Ovenbagt gedeost med græskar, brød og pærer
Nyd denne lækre opskrift som forret til til 3-4 personer.
Se opskriften
Gedeostdip med mynte og citron
En mild og let dip med en frisk smag af mynte – prøv den som dip til grissini, rugbrødschips eller stænger af bladselleri.
Se opskriften
Burger med gedeost fra Knuthenlund
Vi steger kødet på en grillpande og lægge gedeosten ovenpå, så den får masser af smag. De færdige burgere serveres med hjemmelavede grovfritter.
Se opskriften
Ostetallerken med valnødder og abrikoser i honning, appelsin og vanilje
Minikødboller med bred pasta og peberfrugtsauce
Små, saftige kødboller i en lækker sauce med masser af smag fra stegte peberfrugter og friske tomater. Den friske og ekstra brede pasta giver fylde og gør retten ekstra luksuriøs.
Se opskriften
Portobellosvampe med lun ged
Rød pebersauce med tomater og gedeost
Salat med lune gedeostebrød og dijon vinagrette
Sprød rødbedetatar med bagte løg og gedeost
Tatar behøver ikke nødvendigvis altid at være lavet på kød - prøv denne grønne udgave som forret og glem endelig ikke at smage den til, ellers bliver den lidt flad og kedelig i smagen.
Se opskriften
Små tapas med gedeost
Tapas er en spansk specialitet, som varierer i det uendelige. Her får du to slags tapas: én med æble, honning og timian og én med creme af gedeost og blåbærvinaigrette.
Se opskriften
Spidskålssalat med stikkelsbær og pistacienødder
En meget nem og sommerlig salat. Den sursøde frugtsmag fra stikkelsbærrene giver denne salat en fin balance og gør den særdeles velegnet til f.eks. sommerens grillsager, fed fisk eller stegt kylling.
Se opskriften
Æggewraps med ost, skinke og sennepssalat
En mættende wrap, som smager af en mellemting mellem omelet og en parisertoast, ikke en dårlig kombination. De sennepsmarinerede salater giver ekstra smag og sprødhed.
Se opskriften
Balsamicostegte forårsløg




















Se, hvad vi ellers skriver om: #ost og #opskrifter