Broccolisuppe med gedeost
AFTENSMAD

Broccolisuppe med gedeost

Fyldig blendet suppe med gedeost på toppen. Opskriften er fra Gorm Wisweh's kogebog “Suppe“.
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Det skal du bruge

1 buket broccolli , stor på ca. 500-600g
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
- olivenolie , et par spsk.
1 l hønsebouillon , eller fond
1 dusk persille
100 g gedeost – friskost eller gederulle
- salt og peber
- citron saft , lidt
- fløde , evt 1-2 dl.

Tilbehør:

- Surdejsbrød gratineret med pesto og gedeost

Kryddersmør:

250 g smør , ca 18-20 grader
2 fed hvidløg
1 dusk persille
- Kærnemælk , eller creme fraiche, yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt
- flagesalt

Topping:

- Valnødder eller peanuts plus kryddersmør , se opskrift

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl og skær broccoliens buketter af, og skær broccoliens stok i tern.
  2. 2
    Steg broccoliternene i olie sammen med løg og hvidløg skåret i grove tern. Det må ikke branke, det skal bare varmes igennem.
  3. 3
    Hæld bouillon over, og lad det koge op. Tilsæt broccolibuketter (gem evt. et par stykker til pynt) og persille, og lad det koge i 3 minutter.
  4. 4
    Blend nu hele herligheden sammen med gede­osten, og smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
  5. 5
    Tilsæt evt. lidt fløde, hvis du godt kan lide en mere cremet suppe.
  6. 6
    Skær smørret i tern, kom det i røremaskinen, og begynd at piske det ved mellemhøj hastighed.
  7. 7
    Imens smørret bliver luftigt, hakkes hvidløg og persille fint sammen.
  8. 8
    Når smørret er hvidt og luftigt efter ca. 4-5 minutters piskning, tilsættes kærnemælk, en smule salt og urteblandingen.
  9. 9
    Pisk videre i 2-3 minutter. Kom smørret i en bøtte med låg, eller form det til en rulle i bagepapir.
  10. 10
    Læg på køl eller frost. Det kan holde sig dejligt længe og er også sejt at servere til brødet, når du har gæster.