Rødbederisotto med gedeost

Brug rodfrugterne til en nærende rødbederisotto krydret med gedeost
Rødbederisotto med gedeost
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk rødbeder, i små tern
4 stk skalotteløg, hakket fint
3 fed fed hvidløg fint hakket
4 kviste frisk timian
4 spsk. olivenolie
4 dl. risottoris
1.5 l. grøntsagsbouillon
100 g frisk gedeost
100 g parmesanost
lidt Lidt salt og peber
2 dråber hvidvinseddike Citronsaft kan erstatte hvidvinseddike

Sådan gør du

  1. 1.Svits rødbede, løg og hvidløg et par minutter.
  2. 2.Tilsæt et nip salt, ris og timian og svits videre i et parminutter til risene bliver klare i overfladen.  
  3. 3.Tilsæt 1/3 af bouillonen under omrøring. Rør jævnligt, mens risottoen simrer. Tilsæt bouillon, ca. 1 dl ad gangen, når den første er kogt ind og let tyknet. Må ikke koge tør.  
  4. 4.Smag på risottoen hvert 3. minut. Samlet tilberedningstid for risene er 16-20 min. Måske skal du bruge mere eller mindre bouillon - gå efter konsistensen på risene! Når risene begynder at være møre, men stadig har en anelse bid, tilsættes en lille sjat bouillon, og gedeost og parmesan røres derefter i.  
  5. 5.Smag gerne til med ekstra af begge typer ost.  
  6. 6.Sluk blusset og rør til osten er smeltet. Smag til med salt, peber og evt. eddike for at få balance i smagen.   
  7. 7.Læg låg på, og lad risottoen trække 3-4 min. Drys med ekstra ost og timian – server straks.   

Tip!

Servér en lynhurtig og sprød salat som tilbehø: Riv rå rødbeder fint og æbler groft og bland sammen i en skål. Lækkert med drys på toppen, fx ristede nødder.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret og #passer til sæsonen