Minikødboller med bred pasta og peberfrugtsauce
AFTENSMAD

Minikødboller med bred pasta og peberfrugtsauce

Små, saftige kødboller i en lækker sauce med masser af smag fra stegte peberfrugter og friske tomater. Den friske og ekstra brede pasta giver fylde og gør retten ekstra luksuriøs.
  • 4 Personer

Sauce

1 spsk. olivenolie
1 stk. løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
2 stk. store, røde peberfrugter, i tern
400 g friske tomater, i tern
1 dl. vand eller hvidvin
70 g tomatpuré
1 stk. hvidvinseddike
- salt og peber
- evt. sukker

Kødboller

50 g tørt brød eller rasp
dl. mælk
500 g hakket svine/kalvekød
1 tsk. salt
1 stk. æg
2 tsk. tørret salvie
1 stk. løg, revet
2 fed hvidløg, revet
- friskkværnet peber
- smør/olie til stegning
200 g friske lassagneplader
100 g frisk, blød gedeost (kan udelades)
- rigelig frisk basilikum, til drys

Sådan gør du

  1. 1
    Sauce: Varm olien i en sauterpande, og steg løg, hvidløg og peberfrugter gyldne og møre over middel/høj varme i ca. 4 min.
  2. 2
    Tilsæt tomater, vand og tomatpure, og lad det simre i 5-10 min. Blend saucen igennem i en blender eller med en stavblender, til den er ensartet.
  3. 3
    Hæld saucen tilbage i gryden, og lad den koge ind, uden låg og over svag varme.
  4. 4
    Lav imens kødbollerne. Læg brød/rasp i blød i mælken. Rør kødet sejt med salt i 1-2 min. Tilsæt resten af ingredienserne sammen med det udblødte brød inkl. mælk. Rør blandingen i 2 min., til konsistensen er sammenhængende og blød (juster evt. med lidt ekstra mælk). Lad farsen trække ca.10 min. i køleskab.
  5. 5
    Varm halvt olie, halvt smør på en stegepande, og form kødet til små kødboller. Brug gerne en teske til hjælp. Steg kødbollerne gyldne på alle sider over middel/høj varme (de behøver ikke være gennemstegte). Tag kødbollerne af, og kom dem over i saucen.
  6. 6
    Lad kødbollerne simre i saucen i 5-10 min., og smag så saucen til med hvidvinseddike, salt, peber og sukker.
  7. 7
    Kog imens pastaen: Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Del lasagnepladerne på langs, så du får lange, brede strimler. Kog pastastrimlerne i 2-3 min., og hæld vandet fra.
  8. 8
    Vend pastaen i saucen, lad den varme igennem i 1-2 min., og anret på lune, dybe tallerkener. Drys med basilikum og blød gedeost.

Tip!

Skal det gå hurtigt, så udelad kødbollerne, og server i stedet retten vegetarisk eller som tilbehør til f.eks. kylling eller stegt fisk.