Minikødboller med bred pasta og peberfrugtsauce

Små, saftige kødboller i en lækker sauce med masser af smag fra stegte peberfrugter og friske tomater. Den friske og ekstra brede pasta giver fylde og gør retten ekstra luksuriøs.
Minikødboller med bred pasta og peberfrugtsauce
  • 4 Personer

Sauce

1 spsk. olivenolie
1 stk. løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
2 stk store, røde peberfrugter, i tern
400 g friske tomater, i tern
1 dl. vand eller hvidvin
70 g tomatpuré
1 stk. hvidvinseddike
- salt og peber
- evt. sukker

Kødboller

50 g tørt brød eller rasp
dl. mælk
500 g hakket svine/kalvekød
1 tsk. salt
1 stk. æg, str. M
2 tsk. tørret salvie
1 stk. løg, revet
2 fed hvidløg, revet
- friskkværnet peber
- smør/olie til stegning
200 g friske lassagneplader
100 g frisk, blød gedeost (kan udelades)
- rigelig frisk basilikum, til drys

Sådan gør du

  1. 1.Sauce: Varm olien i en sauterpande, og steg løg, hvidløg og peberfrugter gyldne og møre over middel/høj varme i ca. 4 min.
  2. 2.Tilsæt tomater, vand og tomatpure, og lad det simre i 5-10 min. Blend saucen igennem i en blender eller med en stavblender, til den er ensartet.
  3. 3.Hæld saucen tilbage i gryden, og lad den koge ind, uden låg og over svag varme.
  4. 4.Lav imens kødbollerne. Læg brød/rasp i blød i mælken. Rør kødet sejt med salt i 1-2 min. Tilsæt resten af ingredienserne sammen med det udblødte brød inkl. mælk. Rør blandingen i 2 min., til konsistensen er sammenhængende og blød (juster evt. med lidt ekstra mælk). Lad farsen trække ca.10 min. i køleskab.
  5. 5.Varm halvt olie, halvt smør på en stegepande, og form kødet til små kødboller. Brug gerne en teske til hjælp. Steg kødbollerne gyldne på alle sider over middel/høj varme (de behøver ikke være gennemstegte). Tag kødbollerne af, og kom dem over i saucen.
  6. 6.Lad kødbollerne simre i saucen i 5-10 min., og smag så saucen til med hvidvinseddike, salt, peber og sukker.
  7. 7.Kog imens pastaen: Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Del lasagnepladerne på langs, så du får lange, brede strimler. Kog pastastrimlerne i 2-3 min., og hæld vandet fra.
  8. 8.Vend pastaen i saucen, lad den varme igennem i 1-2 min., og anret på lune, dybe tallerkener. Drys med basilikum og blød gedeost.

Tip!

Skal det gå hurtigt, så udelad kødbollerne, og server i stedet retten vegetarisk eller som tilbehør til f.eks. kylling eller stegt fisk.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad