Minikødboller med bred pasta og peberfrugtsauce
- 4 Personer
Sauce
1 spsk. | olivenolie |
1 stk. | løg, hakket |
2 fed | hvidløg, hakket |
2 stk. | store, røde peberfrugter, i tern |
400 g | friske tomater, i tern |
1 dl. | vand eller hvidvin |
70 g | tomatpuré |
1 stk. | hvidvinseddike |
- | salt og peber |
- | evt. sukker |
Kødboller
50 g | tørt brød eller rasp |
dl. | mælk |
500 g | hakket svine/kalvekød |
1 tsk. | salt |
1 stk. | æg |
2 tsk. | tørret salvie |
1 stk. | løg, revet |
2 fed | hvidløg, revet |
- | friskkværnet peber |
- | smør/olie til stegning |
200 g | friske lassagneplader |
100 g | frisk, blød gedeost (kan udelades) |
- | rigelig frisk basilikum, til drys |
Sådan gør du
-
1Sauce: Varm olien i en sauterpande, og steg løg, hvidløg og peberfrugter gyldne og møre over middel/høj varme i ca. 4 min.
-
2Tilsæt tomater, vand og tomatpure, og lad det simre i 5-10 min. Blend saucen igennem i en blender eller med en stavblender, til den er ensartet.
-
3Hæld saucen tilbage i gryden, og lad den koge ind, uden låg og over svag varme.
-
4Lav imens kødbollerne. Læg brød/rasp i blød i mælken. Rør kødet sejt med salt i 1-2 min. Tilsæt resten af ingredienserne sammen med det udblødte brød inkl. mælk. Rør blandingen i 2 min., til konsistensen er sammenhængende og blød (juster evt. med lidt ekstra mælk). Lad farsen trække ca.10 min. i køleskab.
-
5Varm halvt olie, halvt smør på en stegepande, og form kødet til små kødboller. Brug gerne en teske til hjælp. Steg kødbollerne gyldne på alle sider over middel/høj varme (de behøver ikke være gennemstegte). Tag kødbollerne af, og kom dem over i saucen.
-
6Lad kødbollerne simre i saucen i 5-10 min., og smag så saucen til med hvidvinseddike, salt, peber og sukker.
-
7Kog imens pastaen: Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Del lasagnepladerne på langs, så du får lange, brede strimler. Kog pastastrimlerne i 2-3 min., og hæld vandet fra.
-
8Vend pastaen i saucen, lad den varme igennem i 1-2 min., og anret på lune, dybe tallerkener. Drys med basilikum og blød gedeost.
Tip!
Skal det gå hurtigt, så udelad kødbollerne, og server i stedet retten vegetarisk eller som tilbehør til f.eks. kylling eller stegt fisk.