De 10 mest populære opskrifter, der hitter lige nu

Samvirke inspirerer dig med masser af gode hverdags-opskrifter. Men hvilke opskrifter er de mest populære lige nu? Find svaret her

Samvirkes opskrifter byder på et væld af sæsonaktuelle retter, og vi vil gerne være med til at inspirere til flere hurtige og grønne opskrifter og opskrifter på nem aftensmad - og så selvfølgelig også nogle klassikere. Her er de 10 mest populære opskrifter på samvirke.dk lige nu.

Mørbradgryden

Nummer 10 - Mørbradgryden

Mørbradgryden er et hit i mange hjem og det forstår vi godt, da det er en rigtig mormor-ret med gods i. Det er den klassiske mørbradgryde, som vi synes  er bedst, med både bacon, wienerpølser og paprika. Mørbradgryden bør serveres med enten kartoffelmos eller kogte ris og vi anbefaler at lave en stor portion, så der der nok til flere dage. God fornøjelse!

 

Se opskriften her - Mørbradgryde

Cookies med marcipan og nougatsmag

Nummer 9  - Cookies med marcipan og nougatsmag

Så er der friske cookies til kagedåsen! Rå, revet marcipan gør disse cookies særligt velegnede til den danske jul.

 

Se opskriften her - Cookies med marcipan og nougatsmag

Nummer 8 - Vegetarisk harirasuppe

Smagfuld og fyldig marokkansk klassiker, der varmer og tanker dig op med sunde, mættende rodfrugter.

 

Se opskriften her - vegetarisk harirasuppe

Forloren hare med bacon

Nummer 7 - Forloren hare med bacon

Er du også vild med en retro forloren hare? Det er vi, og her serverer vi opskriften på en smagfuld forloren hare med bacon og brun sovs. Farsretter indtog 50'ernes køkken. Det var billig mad, og tilberedningsmulighederne var mange. Forloren betyder falsk og indikerede, at det ikke var en haresteg, der blev sat på bordet. Servér den forlorne hare med en syrlig æblesalat, som du også får opskriften på her. 

 

Se opskriften her - Forloren hare med bacon

Hvid æblepizza med pancetta, løg og timian

Nummer 6 - Hvid æblepizza med pancetta, løg og timian

Æble på Pizza? Ja! Her i samspil med med løg, svampe, pancetta og timian. Velbekomme.
 

Se opskriften her - Hvid æblepizza med pancetta, løg og timian

Fyldte portobellosvampe med bacon, persille og porre

Nummer 5 - Fyldte portobellosvampe med bacon, persille og porre

Behold stokkene og brug dem som fyld sammen med dampet porre, persille og citronskal. Top med bacon og parmesan, og server de fyldte portobellosvampe med f.eks. salat og brød til.  
 

Se opskriften her - Fyldte portobellosvampe med bacon, persille og porre

Confiterede tandoori-kikærter

Nummer 4 - Confiterede tandoori-kikærter

Confitering kender vi først og fremmest fra tilberedning af andelår, men i denne vegetariske ret er det kikærter, der skal tilberedes i rigelige mængder olie. Giv dem 75 minutter i ovnen sammen med blandt andet hvidløg, ingefær, tomater, chilier, tomatpuré og krydderier.
 

Se opskriften her - Confiterede tandoori-kikærter

Nummer 3 - Berliner med citronsukker

En berliner er et stykke klassisk tysk bagværk. I denne opskrift blander vi citronskal i sukkeret, som berlinerne skal vendes i, hvilket giver dem et friskt strejf.
 

Se opskriften her - Berliner med citronsukker

Rosmarin- og hvidløgssnurrer

Nummer 2 - Rosmarin- og hvidløgssnurrer

Snurrer behøver ikke at være søde. Prøv denne salte udgave med rosemarin og hvidløg. Skær dejen i strimler og sno den, så du opnår den karakteristiske form. 
 

Se opskriften her - Rosmarin- og hvidløgssnurrer

Lasagne med svampe og grønne linser

Nummer 1 - Lasagne med svampe og grønne linser

Lasagne behøver ikke at være en kødfyldt sag. Her har vi brugt grønne linser til at give tyngde og masser af gode kostfibre. Og så får du umamismag fra svampene. Hjemmelavet bechamelsauce laves som en opbagt sauce tilsat muskatnød.  

 

Se opskriften her - Lasagne med svampe og grønne linser

Læs mere om