Selvom dagene bliver kortere og vejret køligere, er der ingen grund til ikke at gå ind i årets sidste måneder med et smil. Der er nemlig masser at glæde sig over ved det danske efterår.
1. Fantastisk farvespil
Farvespillet i de falmede efterårsblade kan få selv den største efterårsskeptiker til at blive blød i knæene. Blade i gule, orangerøde, brune og lilla nuancer drysser fra træerne, og ikke kun er de smukke, de kan også bruges til leg og kreativitet. Lav for eksempel bladkamp i skoven eller smukke bladtryk på papir. Du kan finde inspiration til aktiviteter med efterårets blade her.
2. Uldne sweatre og sofahygge
De kølige efterårsdage skriger på striktøj og uldsweatre, og det er hyggeligt at putte sig. Så træk en gammel sweater på, lav en kop varm te, og pak kroppen ind i uldtæpper på sofaen. Har du tid og overskud, kan du kaste dig ud i at strikke dit eget tøj. For eksempel kan du strikke smukt tøj af gamle garnrester. Med det varme tøj på kan du samtidig skrue ned for radiatoren og spare lidt på varmeregningen.
3. Efterårshøst
I efteråret er der stadig masser at høste i haven og i den danske natur. Æbler lyser rødt på træernes grene, og pærer og blommer er også modne nu. Rodfrugter, kål, græskar og andre efterårsgrøntsager er klar til at blive høstet i køkkenhaven. Du kan også så nye grøntsager i køkkenhaven i efteråret. De vilde bær er lige til at plukke, og svampe titter op blandt mos og nedfaldne blade i skovene. Fat en kurv, og spis dig gennem efterårets mange lækkerier. Det, du ikke når at spise, kan du fryse, sylte og gemme til vinteren.
4. Varme vinterbade
Vandtemperaturen i efteråret er omkring 13 grader. Det er samme temperatur som i det sene forår, når badesæsonen starter. Er du ikke til de iskolde vinterbade, kan du hoppe i bølgen blå i efteråret og stadig få et godt adrenalinkick. Efteråret er også et oplagt tidspunkt at starte, hvis du vil øve dig i at blive ægte vinterbader. Her får du 10 gode råd om vinterbadning at komme i gang på.
5. En time ekstra
Den sidste søndag i oktober skifter vi til vintertid, og det betyder, at du får en time ekstra foræret, som du kan bruge til, hvad end du lyster. Vintertiden løber indtil sidste søndag i marts og kaldes også normaltid, fordi det er den korrekte tid for den tidszone, Danmark befinder sig i. Sommertid blev indført for at få mere dagslys i de vågne timer.
6. Større sexlyst
Flere studier har vist, at testosteronniveauet for både mænd og kvinder stiger i efteråret. Testosteron har betydning for vores sexlyst, og når niveauet af testosteron stiger, stiger vores lyst til sex også. En teori går på, at mennesker, ligesom visse dyrearter, har parringssæson om efteråret. Det passer med, at der bliver født flest børn i sommermånederne. Har du forhøjet sexlyst i efteråret, så hold dig ikke tilbage, for sex er godt, og sex er sundt.