Hvid æblepizza med pancetta, løg og timian
- 8 Personer
Pizzadej
600 g | koldt vand |
10 g | gær |
2 spsk. | olivenolie |
75 g | fuldkornsølandshvedemel |
700 g | pizzamel |
12 g | salt |
Topping
6 stk. | spiseæbler f.eks. elstar |
200 g | svampe f.eks. kejserhatte (kan udelades) |
4 stk. | skalotteløg |
250 g | cremefraiche 38% |
150 g | pancetta eller tørsaltet bacon, i små tern |
lidt | olivenolie |
lidt | timian |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Bland vand, gær og olivenolie i en skål, og rør indtil gæren er opløst. Tilsæt fuldkornsmel og ¾ del af hvedemelet. Rør det let sammen, så melet fugtes, men undgå at ælte. Dæk skålen og lad den trækkes 15 min.
-
2Tilsæt herefter salt og ælt dejen igennem under tilsætning af det resterende mel. Dejen skal være blød, blank og elastisk. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, i ca. 3 timer til dobbelt størrelse.
-
3Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8 stykker. Form den til boller og lad dem hvile i ca. 15 min. Forbered toppingen imens.
-
4Skær æblerne i tynde skiver (undlad at skrælle dem) og læg dem i iskoldt vand. Skær svampe og løg i tynde skiver. Tænd ovnen på 250 C.
-
5Brug hænderne til at trykke og trække hver klump dej ud i en cirkel til en tykkelse på ca. 3 mm. Læg dem på bageplader med bagepapir.
-
6Fordel cremefraiche på pizzaerne og smør det ud i et tyndt lag. Lad æbleskiverne dryppe af og fordel dem i et tyndt lag. Fordel løg og svampe på og drys med pancetta, timian, salt og peber. Dryp til slut lidt olivenolie over.
-
7Bag pizzaerne i ca. 10 min., til skorpen har brune pletter, og pizzaen er gennembagt.