mel

Sådan fjerner du møl fra dit mel

Opdager du møl, er der ingen grund til straks at kaste håndklædet i ringen og kontakte skadedyrsbekæmperen, der tager mellem 1000 og 1400 kroner for at gøre dit køkken til en mølfri zone. Du kan sagtens komme af med problemet selv - også uden gift.
  1. Undersøg alle dine tørvarer grundigt for larver og klistret spind. Alt, der er angrebet, skal smides ud. Det sted, der er flest, er kilden til problemet.
  2. Støvsug alle skuffer og skabe og kom helt ud i hjørnerne.
  3. En klud og sæbevand virker ikke alene. Det er i revner og sprækker, at pupper og æg gemmer sig, og der er de svære at komme til livs med en klud.
  4. Køb nye varer, og opbevar dem i lufttætte beholdere. Det sikrer varerne mod nye angreb. Skulle du være så uheldig igen at købe en pose solsikkefrø med blinde passagerer, har de lufttætte beholdere også den fordel, at du isolerer det nye angreb til ét sted. Plasticposer, der er lukket godt, kan også bruges.
  5. Klask de møl, du ser i ugerne efter. Det er ikke sikkert, møllene er tegn på endnu et angreb. De kan have overlevet i en glemt puppe, men fortsætter problemet, kan det være, du har overset kilden. Det er vigtigt, at du finder den. Lidt spildt gryn bag et skab kan være rigeligt til at holde liv i dine møl, og fuglefrø, man gemmer til næste vinter, kan være et rent slaraffenland.
  6. Kommer du i tvivl om, hvorvidt dit problem er møl, kan Skadedyrlaboratoriet hjælpe med svar. På deres hjemmeside kan du også se billeder af de mest almindelige møl og finde flere gode råd til, hvordan man slipper af med dem.

    Winnie From Thesbøl står bag de gode råd.

Læs mere om