Er melmøl giftige?
Det sker af og til, at der er små dyr og spindelvæv i en pose mel. Vi har gjort det til en vane at pakke vores melposer i plastposer med klemme på, så skadedyrene ikke kan komme fra en pose mel til en anden. Når vi finder melmøl, lægger vi melposen i fryseren et par dage. Men vores spørgsmål er: Er det sundhedsskadeligt at spise brød, der er bagt med mel, som indeholder melmøl? Er de små dyrs affaldsstoffer giftige? Eller er det kun et spørgsmål om æstetik?
Kresten og Tinna Klit
Svar fra Mia Kristensen
Melmøl kan være svære at undgå og svære at komme til livs. Typisk skal beholdere være helt vandtætte for også at holde møl ude, f.eks. patentglas med tætsluttende gummikant. Skulle man være uheldig at komme hjem med en pakke mel eller lign. med melmøl, så anbefaler Fødevarestyrelsen, at man leverer produktet tilbage til butikken eller kasserer det, da det anses som uegnet til konsum. Selvom produktet ikke er direkte giftigt at spise, så forringer det kvaliteten af fødevaren.
Mia Kristensen underviser på Københavns Professionshøjskole og er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.