ANNONCE ANNONCE kager 9 efterårskager - med smag af det søde efterår Efteråret smager af kage og varm kaffe (eller te) i koppen. Vi har samlet 9 af de bedst efterårskage-opskrifter til dig her, bl.a. små æblegaletter, oldemorskringle og pærekage til mange dessert Blommegaletter med karamel Sprøde og lækre små blommekager med karamelcreme i. Server dem lune, evt. med en kugle vaniljeis eller lidt creme fraiche. bagværk Græskarkage med cremet flødeosteglasur Til denne lækre og svampede græskarkage skal 500 gram græskar simre i en gryde, moses og derpå piskes sammen med de øvrige våde ingredienser. Pas på med at ”overblande”, når du vender den våde masse sammen med de tørre ingredienser. Opskrift Kanelkage Denne opskrift har lavt sukker- og fedtindhold. Læs mere om bagning med lavt sukker- og fedt indhold på www.diabetes.dk. Denne opskrift giver 12 stykker. bagværk Flødeskumskage med appelsin og lidt græskarmos En lille bid af himmerige får du med denne opskrift på små flødeskumskager. Blød græskarmos og bunde med smag af appelsin mødes med letpisket flødeskum og friske figner. Opskrift Æblecrumble med marcipan snacks og tilbehør Pærekage til mange Lav en pærekage til skolefest eller til fredagskagen på arbejdet – den er nem og smager vidunderligt at pære og nødder. bagværk Oldemors kringle I provinsen skulle 50'ernes husmoder altid være parat med frisk bagværk, for der blev drukket kaffe dagen lang: morgenkaffe, formiddagskaffe, eftermiddagskaffe... For ikke at tale om en lille tår kaffe efter maden. Og ingen kaffe uden kage. dessert Små æblegaletter En enkel opskrift, der kan laves lynhurtigt, hvis desserttrangen pludselig melder sig. Med denne opskrift og et æbletræ i haven er du aldrig langt fra en fristende kage. bagværk Hasselnøddekage med frosting Hasselnødder, kakao og revet citrus: Det her er en kage for os, der elsker tungt og klægt bagværk. Den kan sagtens spises, som den er, men den vinder ved at stå koldt før servering. dessert Græskar upside-down kage Kogebogsforfatter Søren Staun Petersen guider dig med kogebogen ’Overrask med Græskar – salte og søde opskrifter’ fra Muusmann Forlag til en række retter med græskar. Græskarret er oplagt at bruge både i det salte, men også det søde køkken. Du finder både opskrifter på hjemmelavede græskarfritter, en asiatisk græskarsuppe og en sød upside-down kage. ANNONCE ANNONCE Se også Kager 21 kager, der blev opfundet i Danmark Kager 6 råd der får kagerne til at lykkes Frugt 10 opskrifter på skønne kager med pærer Kager Chokoladekage i mikroovnen på 15 minutter Læs mere om kager opskrifter
Coop Mindre kemi, mere dansk eller grønnere mad: Hvilken mærkesag skal du stemme på? Valgkampen til Medlemmernes Mærkesag er i gang, og nu kan du - og Coops 2 mio. andre medlemmer - være med til at vælge, hvilken mærkesag Coop skal prioritere højest i 2026. Som medlem er du nemlig også medejer af butikkerne og kan være med til at præge retningen. Bliv klogere på de tre mærkesager, og tag testen for at se, hvor du skal sætte dit kryds
Kød Læserne skriver: Jeg kan ikke forstå, at en lille vare som karse skal komme fra Holland Valget om Medlemmernes Mærkesag er i gang, og du kan være med til at bestemme, hvilken sag der skal stå øverst på Coops dagsorden i 2026. Vi har spurgt Samvirkes læsere, hvor meget de lokale varer skal fylde på hylderne, og hvad der skal til for at vælge dansk og lokalt frem for udenlandske varer
Coop Klumme: Dit kryds bliver afgørende Som medlem af Coop er du også medejer af alle butikkerne. Og nu får alle vi medejere direkte indflydelse på, hvilken mærkesag Coop skal prioritere højest næste år. Det er sådan, vi bringer brugsbevægelsen ind i det 21. århundrede
Coop Pernille Skipper: "Medlemmernes Mærkesag er en afstemning om, hvad der er vigtigst for medlemmerne her og nu" Mindre kemi, mere dansk eller grønnere mad. Som medlem af Coop kan du stemme på den mærkesag, du synes, der skal prioriteres højst i 2026. Men hvorfor er det lige disse tre mærkesager, du kan vælge imellem, og hvorfor vælge én mærkesag frem for andre? Samvirke har spurgt Pernille Skipper
Chokolade Stor chokoladequiz - vind lækre gavekurve med chokolade fra Sv. Michelsen til en værdi af 865 kroner Chokolade er skønt og smelter mellem fingrene, hvis ikke du passer på. Så tænk ikke for længe over svarene, når du overvejer, hvem der opfandt chokoladen, og hvor den landede første gang i Europa. Du kan deltage i lodtrækningen om kurve med chokolade (og andre lækkerier) til 865 kroner. Konkurrencen slutter 31. oktober 2025 KONKURRENCE