ANNONCE ANNONCE kager 9 efterårskager - med smag af det søde efterår Efteråret smager af kage og varm kaffe (eller te) i koppen. Vi har samlet 9 af de bedst efterårskage-opskrifter til dig her, bl.a. små æblegaletter, oldemorskringle og pærekage til mange dessert Blommegaletter med karamel Sprøde og lækre små blommekager med karamelcreme i. Server dem lune, evt. med en kugle vaniljeis eller lidt creme fraiche. bagværk Græskarkage med cremet flødeosteglasur Til denne lækre og svampede græskarkage skal 500 gram græskar simre i en gryde, moses og derpå piskes sammen med de øvrige våde ingredienser. Pas på med at ”overblande”, når du vender den våde masse sammen med de tørre ingredienser. Opskrift Kanelkage Denne opskrift har lavt sukker- og fedtindhold. Læs mere om bagning med lavt sukker- og fedt indhold på www.diabetes.dk. Denne opskrift giver 12 stykker. bagværk Flødeskumskage med appelsin og lidt græskarmos En lille bid af himmerige får du med denne opskrift på små flødeskumskager. Blød græskarmos og bunde med smag af appelsin mødes med letpisket flødeskum og friske figner. Opskrift Æblecrumble med marcipan snacks og tilbehør Pærekage til mange Lav en pærekage til skolefest eller til fredagskagen på arbejdet – den er nem og smager vidunderligt at pære og nødder. bagværk Oldemors kringle I provinsen skulle 50'ernes husmoder altid være parat med frisk bagværk, for der blev drukket kaffe dagen lang: morgenkaffe, formiddagskaffe, eftermiddagskaffe... For ikke at tale om en lille tår kaffe efter maden. Og ingen kaffe uden kage. dessert Små æblegaletter En enkel opskrift, der kan laves lynhurtigt, hvis desserttrangen pludselig melder sig. Med denne opskrift og et æbletræ i haven er du aldrig langt fra en fristende kage. bagværk Hasselnøddekage med frosting Hasselnødder, kakao og revet citrus: Det her er en kage for os, der elsker tungt og klægt bagværk. Den kan sagtens spises, som den er, men den vinder ved at stå koldt før servering. dessert Græskar upside-down kage Kogebogsforfatter Søren Staun Petersen guider dig med kogebogen ’Overrask med Græskar – salte og søde opskrifter’ fra Muusmann Forlag til en række retter med græskar. Græskarret er oplagt at bruge både i det salte, men også det søde køkken. Du finder både opskrifter på hjemmelavede græskarfritter, en asiatisk græskarsuppe og en sød upside-down kage. ANNONCE ANNONCE Se også Kager 21 kager, der blev opfundet i Danmark Kager 6 råd der får kagerne til at lykkes Frugt 10 opskrifter på skønne kager med pærer Kager Chokoladekage i mikroovnen på 15 minutter Læs mere om kager opskrifter
Emballage Nyt forsøg på Bornholm skal mindske emballage og affald Emballage er vigtigt for en vares sikkerhed, kvalitet og holdbarhed, men emballagen fylder unødig meget i supermarkedet og er designet til kun at blive brugt én gang. Så hvordan bliver fremtidens emballage mindre og lettere at genbruge? Det skal bl.a. et nyt løsmarked i Kvickly Rønne være med til at finde svar på
Emballage Kan man vende alufolie eller stanniol forkert? Den blanke og den matte side på alufolie har forskellige egenskaber, når du laver mad, og derfor står der ofte i opskrifter og tilberedningsvejledninger, at du skal vende en bestemt side opad i ovnen. Forskellen er dog lille, fastslår eksperter.
Emballage Den rigtige plastik holder frugt og grønt frisk Forkert emballage kan begrænse fødevarernes holdbarhed. Merete Edelenbos har i mere end 25 år forsket i, hvordan man opbevarer eksempelvis kartofler, gulerødder og jordbær optimalt
Bær Må bærrene koges i egen emballage? Det anbefales at koge frosne bær, før de bruges, da der kan sidde bakterier på bærrene. Det frarådes til gengæld at koge dem i den pose, de er købt i
Annoncørbetalt indhold Quiz: Hvor godt kender du guldæsken og chokoladen? Vi trækker 50 vindere af en guldæske med chokolade Kan din chokoladeviden knække alle spørgsmålene? Vær med i chokoladequizzen og deltag i lodtrækningen om en af de populære guldæsker fra Anton Berg. Konkurrencen slutter 30.11.