Græskarkage med cremet flødeosteglasur
- 10 Personer
- 90 Minutes
Kage
300 g | hvedemel |
1.5 tsk. | bagepulver |
1 tsk. | natron |
1 tsk. | salt |
0.5 tsk. | stødt kardemomme |
1.5 tsk. | stødt kanel |
0.5 tsk. | stødt allehånde |
1 tsk. | stødt ingefær |
1 tsk. | vaniljesukker |
1 stk. | citron, saft og skal |
2.5 dl. | vindruekerneolie |
4 stk. | æg |
225 g | brun farin eller muscovadosukker |
100 g | rørsukker |
450 g | græskarmos |
Frosting
200 g | flødeost ikke light, rumtempereret |
100 g | saltet smør rumtempereret |
1 stk. | skal af 1 citron eller lime |
1 tsk. | vaniljeekstrakt eller 1/2 tsk. rent vaniljepulver |
300 g | flormelis |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 160 grader varmluft og smør en springform 24 cm.
-
2Skær ca. 500 g græskar ud i tern. Her kan anvendes alle slags græskar. Anbring i en gryde med en smule vand i bunden, bring i kog med låg på, og lad græskarstykkerne simre over lav varme i 15-20 minutter, til stykkerne er møre. Lad dem køle af, før de blendes til en blød mos. Alternativt kan bruges en gaffel. Sæt græskarmos til side.
-
3Bland de tørre ingredienser i en skål: mel, bagepulver, natron, salt, krydderier og vaniljesukker. Vend godt rundt.
-
4I en anden skål blandes de resterende ingredienser med græskarmosen og piskes grundigt sammen til en ensartet masse. Vend de tørre ingredienser i de våde, pas med at »overblande«, dejen skal blot lige vendes sammen. Hæld dejen i formen og sæt på midterste rille i ovnen.
-
5Kagen skal bages i ca. 35-40 minutter. Tjek, om den er gennembagt, med en tandstikker. Lad kagen køle helt af på en rist i formen, mens du laver frostingen.
-
6Pisk flødeost og smør sammen med elpisker til en luftig, cremet masse. Tilsæt flormelis en tredjedel ad gangen og pisk videre et par minutter, når al flormelissen er i. Konsistensen skal være luftig og let. Hvis frostingen er for tynd, tilsæt ekstra flormelis. Tilsæt til sidst vaniljen og citrusskal.
-
7Når kagen er helt afkølet, fordeles frostingen over.
-
8Opbevar kagen på køl, men server den ved stuetemperatur, der er den bedst.