Græskarkage med cremet flødeosteglasur
BAGVæRK

Græskarkage med cremet flødeosteglasur

Til denne lækre og svampede græskarkage skal 500 gram græskar simre i en gryde, moses og derpå piskes sammen med de øvrige våde ingredienser. Pas på med at ”overblande”, når du vender den våde masse sammen med de tørre ingredienser.   
  • 10 Personer
  • 90 Minutes

Kage

300 g hvedemel
1.5 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. salt
0.5 tsk. stødt kardemomme
1.5 tsk. stødt kanel
0.5 tsk. stødt allehånde
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. vaniljesukker
1 stk. citron, saft og skal
2.5 dl. Vindruekerneolie
4 stk æg
225 g brun farin eller muscovadosukker
100 g rørsukker
450 g græskarmos

Frosting

200 g flødeost ikke light, rumtempereret
100 g saltet smør rumtempereret
1 stk. skal af 1 citron eller lime
1 tsk. vaniljeekstrakt eller 1/2 tsk. rent vaniljepulver
300 g flormelis

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 160 grader varmluft og smør en springform 24 cm.
  2. 2
    Skær ca. 500 g græskar ud i tern. Her kan anvendes alle slags græskar. Anbring i en gryde med en smule vand i bunden, bring i kog med låg på, og lad græskarstykkerne simre over lav varme i 15-20 minutter, til stykkerne er møre. Lad dem køle af, før de blendes til en blød mos. Alternativt kan bruges en gaffel. Sæt græskarmos til side.
  3. 3
    Bland de tørre ingredienser i en skål: mel, bagepulver, natron, salt, krydderier og vaniljesukker. Vend godt rundt.
  4. 4
    I en anden skål blandes de resterende ingredienser med græskarmosen og piskes grundigt sammen til en ensartet masse. Vend de tørre ingredienser i de våde, pas med at »overblande«, dejen skal blot lige vendes sammen. Hæld dejen i formen og sæt på midterste rille i ovnen.
  5. 5
    Kagen skal bages i ca. 35-40 minutter. Tjek, om den er gennembagt, med en tandstikker. Lad kagen køle helt af på en rist i formen, mens du laver frostingen.
  6. 6
    Pisk flødeost og smør sammen med elpisker til en luftig, cremet masse. Tilsæt flormelis en tredjedel ad gangen og pisk videre et par minutter, når al flormelissen er i. Konsistensen skal være luftig og let. Hvis frostingen er for tynd, tilsæt ekstra flormelis. Tilsæt til sidst vaniljen og citrusskal.
  7. 7
    Når kagen er helt afkølet, fordeles frostingen over.
  8. 8
    Opbevar kagen på køl, men server den ved stuetemperatur, der er den bedst.