Redaktionen anbefaler






Imponer med hjemmebagt chokoladekage, som kommer i ovnen, efter gæsterne er kommet. Bruger du mikroovnen, kan du lave en lækker, luftigt og velsmagende chokoladekage på under 15 minutter - og det er inklusiv forberedelsestid. En sand lynkage!
Opskriften giver 10 stykker kage.
100 ml solsikkeolie - og lidt ekstra til at smøre formen
175g sukker
1 dl varmt vand
140g hvedemel
3 spsk kakao
3 tsk bagepulver
2 æg
1 tsk vaniljesukker
chokoladekrymmel til pynt
Overtræk:
100g mørk chokolade - skal brækkes i stykker
5 spsk fløde
Smelt chokoladen ved mikroeffekt på 600 watt. Sæt tiden til 2 minutter, men rør i chokoladen med 30 sekunders mellemrum. Når chokoladen er smeltet, tilsætter du fløden. Rør godt.
Når kagen er kold, smørrer du overtrækket ud over kagen. Strø med chokoladespåner.
Kagen kan holde sig frisk i op til 3 dage, hvis du opbevarer den i en lufttæt beholder.
Tiderne i opskriften passer til en mikrobølgeovn med en effekt på 800 watt, som det højeste trin. Er det højeste trin på din mikobølgeovn 900 watt, skal kagen bage lidt kortere end de angivne 7 minutter.
Skru ned på tiden og mærk efter med kødnåle, om kagen er færdig. Er det højeste trin 750 watt, skal kagen bage lidt længere end angivet. Stop mikroovnen med 20-30 sekunders interval og mærk efter med en kødnål, om kagen er færdigbagt.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10