Oldemors kringle
I provinsen skulle 50'ernes husmoder altid være parat med frisk bagværk, for der blev drukket kaffe dagen lang: morgenkaffe, formiddagskaffe, eftermiddagskaffe... For ikke at tale om en lille tår kaffe efter maden. Og ingen kaffe uden kage.

- 8 Personer
Ingredienser
250 g | smør |
2 dl. | mælk |
50 g | gær |
1 tsk. | salt |
1 spsk. | sukker |
1 tsk. | stødt kardemomme |
1 stk. | æg |
500 g | hvedemel |
Remonce
100 g | sukker |
125 g | marcipan |
100 g | smør, blødt |
Sådan gør du
- 1.Smelt smørret i en gryde, og hæld mælken i. Når blandingen er lun, hældes den over gæren i en skål. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og æg.
- 2.Tilsæt melet lidt ad gangen, mens dejen æltes til en elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
- 3.Rør sukker, marcipan og smør sammen til remoncen.
- 4.Rul dejen ud til to plader på ca. 18 cm i bredden og 50 cm i længden. Fordel remoncen på de to plader i en stribe midt på dejen. Fold de lange sider af dejen ind mod midten, så de lapper ind over hinanden.
- 5.Læg kringlerne på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve et lunt sted i 30 minutter.
- 6.Pensl eventuelt kringlerne med æg, og drys med sukker og hakkede mandler eller hasselnødder, før kagen kommer i ovnen.
- 7.Bag kringlerne i ovnen ved 220 grader i ca. 12-15 minutter. Køl af på en rist.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk,
#dessert,
#weekend og gæster,
#gæstemad og fest og #hjemmelavet