Pærekage til mange
SNACKS OG TILBEHøR

Pærekage til mange

Lav en pærekage til skolefest eller til fredagskagen på arbejdet – den er nem og smager vidunderligt at pære og nødder.
  • 12 Personer

Ingredienser

225 g smør
3 dl. sukker
4 stk. store æg
3 dl. hvedemel
3 dl. rugmel
1 spsk. vaniljesukker
1 spsk. bagepulver
3 dl. Stærk kaffe
1 stk. reven skal af øko-citron
3 stk. pærer
2 dl. hasselnødder

Glasur

2 dl. flormelis
1 spsk. piskefløde
lidt vand

Drys

- hvid chokolade revet
- flormelis

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 175 grader. Beklæd en bradepande med bagepapir (vi har brugt en på 26x36 cm).  
  2. 2
    Rør smør og sukker sammen. Tilsæt et æg ad gangen.  
  3. 3
    Bland de tørre ingredienser sammen, og vend i. Rør kaffe og citronskal i.  
  4. 4
    Spred dejen ud. Skær pærer i 12 stykker, og stik ned i dejen.  
  5. 5
    Hak hasselnødderne groft, og spred dem ud på dejen.  
  6. 6
    Bag kagen i cirka 40 minutter. Afkøl kagen på en rist.  
  7. 7
    Rør flormelis med fløde, og juster konsistensen med vand. Dekorer kagen: Drys med hvid chokolade og lidt flormelis.

Tip!

Sådan hakker du nemt hasselnødder: Kom nødderne i en plastikpose. Læg posen på køkkenbordet, og rul hen over den med en kagerulle et par gange.