Pærekage til mange

Lav en pærekage til skolefest eller til fredagskagen på arbejdet – den er nem og smager vidunderligt at pære og nødder.
Pærekage til mange
  • 12 Personer

Ingredienser

225 g smør
3 dl. sukker
4 stk store æg
3 dl. hvedemel
3 dl. rugmel
1 spsk. vaniljesukker
1 spsk. bagepulver
3 dl. Stærk kaffe
1 stk. reven skal af øko-citron
3 stk pærer
2 dl. hasselnødder

Glasur

2 dl. flormelis
1 spsk. piskefløde
lidt vand

Drys

- hvid chokolade revet
- flormelis

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 175 grader. Beklæd en bradepande med bagepapir (vi har brugt en på 26x36 cm).  
  2. 2.Rør smør og sukker sammen. Tilsæt et æg ad gangen.  
  3. 3.Bland de tørre ingredienser sammen, og vend i. Rør kaffe og citronskal i.  
  4. 4.Spred dejen ud. Skær pærer i 12 stykker, og stik ned i dejen.  
  5. 5.Hak hasselnødderne groft, og spred dem ud på dejen.  
  6. 6.Bag kagen i cirka 40 minutter. Afkøl kagen på en rist.  
  7. 7.Rør flormelis med fløde, og juster konsistensen med vand. Dekorer kagen: Drys med hvid chokolade og lidt flormelis.

Tip!

Sådan hakker du nemt hasselnødder: Kom nødderne i en plastikpose. Læg posen på køkkenbordet, og rul hen over den med en kagerulle et par gange.

Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør, #dessert, #gæstemad og fest og #snack ordentligt