Pærekage til mange
- 12 Personer
Ingredienser
225 g | smør |
3 dl. | sukker |
4 stk | store æg |
3 dl. | hvedemel |
3 dl. | rugmel |
1 spsk. | vaniljesukker |
1 spsk. | bagepulver |
3 dl. | Stærk kaffe |
1 stk. | reven skal af øko-citron |
3 stk | pærer |
2 dl. | hasselnødder |
Glasur
2 dl. | flormelis |
1 spsk. | piskefløde |
lidt | vand |
Drys
- | hvid chokolade revet |
- | flormelis |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 175 grader. Beklæd en bradepande med bagepapir (vi har brugt en på 26x36 cm).
-
2Rør smør og sukker sammen. Tilsæt et æg ad gangen.
-
3Bland de tørre ingredienser sammen, og vend i. Rør kaffe og citronskal i.
-
4Spred dejen ud. Skær pærer i 12 stykker, og stik ned i dejen.
-
5Hak hasselnødderne groft, og spred dem ud på dejen.
-
6Bag kagen i cirka 40 minutter. Afkøl kagen på en rist.
-
7Rør flormelis med fløde, og juster konsistensen med vand. Dekorer kagen: Drys med hvid chokolade og lidt flormelis.
Tip!
Sådan hakker du nemt hasselnødder: Kom nødderne i en plastikpose. Læg posen på køkkenbordet, og rul hen over den med en kagerulle et par gange.