Sådan hæver formkagen og kommer ud af formen, uden at den går i stykker
Søndag med kaffe og hjemmebagt kage er bare godt
Sådan hæver kagen
Hvis din kage ikke hæver, savner den måske bagepulver, eller ovndøren er måske åbnet for mange gange under bagningen.
Husk altid at piske godt, inden melet vendes i. Smør og sukker skal piskes helt lyst og cremet, det kan godt tage 10 minutter. Æg og sukker skal piskes skummende og næsten hvidt.
Når mel og bagepulver eller natron er tilsat, skal dejen røres eller piskes meget lidt, ellers vil den ikke hæve.
(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)
Sådan slipper kagen formen
Hvis din kage ikke slipper formen, er den ikke smurt godt nok. Prøv at køle formen af med et fugtigt viskestykke, så er det nemmere at løsne kanten.
Lad kagen køle lidt, inden den vendes ud af formen.
Brug teflonforme. Hvis du bruger anden form, så sørg for at formen er penslet med olie ind i mellem bagningerne.