Hasselnøddekage med frosting
Hasselnødder, kakao og revet citrus: Det her er en kage for os, der elsker tungt og klægt bagværk. Den kan sagtens spises, som den er, men den vinder ved at stå koldt før servering.

- 10 Personer
Ingredienser
150 g | blødt smør |
180 g | sukker |
3 stk | æg |
0.5 stk. | revet skal af økologisk appelsin eller citron |
150 g | hasselnødder |
120 g | havregryn |
1.5 tsk. | bagepulver |
Frosting
100 g | hasselnødder |
100 g | flormelis |
1 spsk. | kakao |
3 spsk. | kaffe brygget |
Drys
1 dl. | hakkede hasselnødder |
Sådan gør du
- 1.Sæt ovnen på 175 C.
- 2.Pisk smør og sukker sammen i en skål. Pisk æggene i - ét ad gangen. Vend citrusskal i dejen.
- 3.Blend hasselnødder til groft mel. Bland med havregryn og bagepulver, og vend med smørdejen.
- 4.Smør en rund springform, og drys med mel eller havregryn. Bag kagen i cirka 40 minutter. Tag ud, og afkøl helt.
- 5.Skru ovnen op på 200 C, og spred nødderne ud på en bradepande. Rist i 6-7 minutter. Hæld over på et viskestykke, og gnid skallerne af. Afkøl, og blend fint.
- 6.Kom i en skål, og rør med flormelis og kakao. Tilsæt kaffe lidt ad gangen, indtil du har rørt frostingen til en smørbar, men ganske fast konsistens.
- 7.Vend kagen ud, og smør frostingen ud på kagen. Drys med hasselnødder, og pres dem let ned i frostingen med bagsiden af en ske. Kan spises med det samme, eller når frostingen er stivnet. Kagen er god let kølig, så opbevar den gerne koldt.