Hasselnøddekage med frosting
BAGVæRK

Hasselnøddekage med frosting

Hasselnødder, kakao og revet citrus: Det her er en kage for os, der elsker tungt og klægt bagværk. Den kan sagtens spises, som den er, men den vinder ved at stå koldt før servering.
  • 10 Personer

Ingredienser

150 g blødt smør
180 g sukker
3 stk. æg
0.5 stk. revet skal af økologisk appelsin eller citron
150 g hasselnødder
120 g havregryn
1.5 tsk. bagepulver

Frosting

100 g hasselnødder
100 g flormelis
1 spsk. kakao
3 spsk. kaffe brygget

Drys

1 dl. hakkede hasselnødder

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 175 C.  
  2. 2
    Pisk smør og sukker sammen i en skål. Pisk æggene i - ét ad gangen. Vend citrusskal i dejen.  
  3. 3
    Blend hasselnødder til groft mel. Bland med havregryn og bagepulver, og vend med smørdejen.   
  4. 4
    Smør en rund springform, og drys med mel eller havregryn. Bag kagen i cirka 40 minutter. Tag ud, og afkøl helt.  
  5. 5
    Skru ovnen op på 200 C, og spred nødderne ud på en bradepande. Rist i 6-7 minutter. Hæld over på et viskestykke, og gnid skallerne af. Afkøl, og blend fint.  
  6. 6
    Kom i en skål, og rør med flormelis og kakao. Tilsæt kaffe lidt ad gangen, indtil du har rørt frostingen til en smørbar, men ganske fast konsistens.   
  7. 7
    Vend kagen ud, og smør frostingen ud på kagen. Drys med hasselnødder, og pres dem let ned i frostingen med bagsiden af en ske. Kan spises med det samme, eller når frostingen er stivnet. Kagen er god let kølig, så opbevar den gerne koldt.