Hasselnøddekage med frosting

Hasselnødder, kakao og revet citrus: Det her er en kage for os, der elsker tungt og klægt bagværk. Den kan sagtens spises, som den er, men den vinder ved at stå koldt før servering.
Hasselnøddekage med frosting
  • 10 Personer

Ingredienser

150 g blødt smør
180 g sukker
3 stk æg
0.5 stk. revet skal af økologisk appelsin eller citron
150 g hasselnødder
120 g havregryn
1.5 tsk. bagepulver

Frosting

100 g hasselnødder
100 g flormelis
1 spsk. kakao
3 spsk. kaffe brygget

Drys

1 dl. hakkede hasselnødder

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 175 C.  
  2. 2.Pisk smør og sukker sammen i en skål. Pisk æggene i - ét ad gangen. Vend citrusskal i dejen.  
  3. 3.Blend hasselnødder til groft mel. Bland med havregryn og bagepulver, og vend med smørdejen.   
  4. 4.Smør en rund springform, og drys med mel eller havregryn. Bag kagen i cirka 40 minutter. Tag ud, og afkøl helt.  
  5. 5.Skru ovnen op på 200 C, og spred nødderne ud på en bradepande. Rist i 6-7 minutter. Hæld over på et viskestykke, og gnid skallerne af. Afkøl, og blend fint.  
  6. 6.Kom i en skål, og rør med flormelis og kakao. Tilsæt kaffe lidt ad gangen, indtil du har rørt frostingen til en smørbar, men ganske fast konsistens.   
  7. 7.Vend kagen ud, og smør frostingen ud på kagen. Drys med hasselnødder, og pres dem let ned i frostingen med bagsiden af en ske. Kan spises med det samme, eller når frostingen er stivnet. Kagen er god let kølig, så opbevar den gerne koldt. 
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #bagværk, #dessert og #weekend og gæster