En enkel opskrift, der kan laves lynhurtigt, hvis desserttrangen pludselig melder sig. Med denne opskrift og et æbletræ i haven er du aldrig langt fra en fristende kage.
4 Personer
Ingredienser
4 spsk.
rørsukker
2 tsk.
stødt kanel
2 stk.
stjerneanis, stødt fint i morter
4 stk.
plader butterdej
100 g
smeltet smør
4 stk.
æbler gerne syrlige som granny smith
ANNONCE
Sådan gør du
1
Bland sukker, kanel og stjerneanis i en skål. Skær butterdejspladerne i halve, og rul dem tyndt ud på en bageplade med bagepapir. Form en lille kant hele vejen rundt. Pensl med det smeltede smør, og drys med lidt af sukkerblandingen.
2
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i megatynde skiver. Fordel dem på butterdejen, og pensl med resten af smørret. Drys godt med sukkerblandingen, og bag de små tærter ved 200 grader i 10-12 minutter.
3
Giv evt. tærterne en tur under ovnens grill til slut, så sukkeret karamelliserer. Server med flødeskum, cremefraiche eller en kugle vaniljeis til.