Små æblegaletter
- 4 Personer
Ingredienser
4 spsk. | rørsukker |
2 tsk. | stødt kanel |
2 stk. | stjerneanis, stødt fint i morter |
4 stk. | plader butterdej |
100 g | smeltet smør |
4 stk. | æbler gerne syrlige som granny smith |
Sådan gør du
-
1Bland sukker, kanel og stjerneanis i en skål. Skær butterdejspladerne i halve, og rul dem tyndt ud på en bageplade med bagepapir. Form en lille kant hele vejen rundt. Pensl med det smeltede smør, og drys med lidt af sukkerblandingen.
-
2Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i megatynde skiver. Fordel dem på butterdejen, og pensl med resten af smørret. Drys godt med sukkerblandingen, og bag de små tærter ved 200 grader i 10-12 minutter.
-
3Giv evt. tærterne en tur under ovnens grill til slut, så sukkeret karamelliserer. Server med flødeskum, cremefraiche eller en kugle vaniljeis til.