Smør er bedre en margarine, når du skal bage. Omvendt skal du passe på med at stege i smør, selvom det giver en god smag. Smør branker nemlig nemt. Samvirke guider gennem fedtstofferne og viser dig de bedste, når det gælder stegning og bagning.
Smør
Smør er bedst til stegning, hvis det er blandet med olie. Smør branker hurtigt ved stegning, men har bedre bageegenskaber end de fleste margariner.
Plantemargarine
Er bedst på brødet, men kan bruges til bagning og til nød til stegning. Plantemargariner duer dog ikke til småkager og tærter.
Stegemargarine
Fast i konsistensen og velegnet til stegning. Har dog et højt indhold af mættede fedtsyrer. Kritiseret for at give maden »margarinesmag«.
Rapsolie
God til bagning og til salater. Bruger du rapsolie til stegning, så varm olien langsomt op på grund af dens høje indhold af flerumættede fedtsyrer.
Olivenolie
Kendes ofte for sin gode smag. Smagen forringes dog, hvis du bruger olivenolien til stegning ved høje temperaturer. Alle olier er sundhedsmæssigt bedre end smør.