25 opskrifter med banan
Banan er en fortrinlig frugt i desserter, muffins og smoothies eller ovenpå havregrød. I varme retter skaber bananer en sød kontrast til krydderierne i stærk mad. Her er 25 opskrifter med banan.
Viktoriabars med karrystegte bananer
En nem og ret eksotisk ret, der fungerer godt med både syrligt, sødt og stærkt. Opskriften er udarbejdet for Savannah af Louisa Lorang.
Se opskriften
Grove boller med banan og chokolade
Bag grove boller med banan og lidt chokolade. Et let og lækkert mellemmåltid sidst på aftenen.
Se opskriften
Grillede bananasplit de luxe
En helt igennem luksus dessert, der kan laves indendørs på en grillpande eller udenfor på grillen.
Vælg modne bananer – det er dem der smager af noget!
Se opskriften
Godmorgen-lækkerier – Bananyoghurt - og mandelmousse
Mættende morgenmad lavet med yoghurt eller skyr, mandelmel og bananmos. Citron og mynte giver syre til retten.
Se opskriften
Luftige bananpandekager
Små, lette pandekager med en mild smag af banan. Server dem gerne med sirup, bær eller en god klat skyr.
Se opskriften
Frugt med vaniljedip
Lidt sød, moden frugt med en lækker vaniljedip er et vitaminrigt alternativ til slik og kage. Drys med lidt ristede hasselnødder.
Se opskriften
Banancupcakes med karameltopping
Dejligt saftige cupcakes med en mild og frisk smag af banan og lime - toppet med tyk og blød karamel. Drys med havsalt og ekstra limeskal, så er lykken gjort.
Se opskriften
Arme riddere med banan og Nutella
Søndagsmorgenmad, når det skal være ekstra dejligt. De arme riddere bliver ikke så arme, men snarere luksusagtige.
Se opskriften
Banankage toppet med skyr
En mild og sød kage med syrlig skyrtopping, som balancerer de modne bananer godt. Server banankagen til søndagsbrunch eller eftermiddagste.
Se opskriften
Bananbrød
Banan og peanutbutter
Fuldkorn, nødder og frugt. Det er opskriften på et lille mellemmåltid med godt med vitaminer og mineraler.
Se opskriften
Muffins med banan og birkes
Bag muffins til fødselsdagen, skovturen eller en anden særlig lejlighed.
Se opskriften
Banankage med appelsin, chokolade og mandler
Havregryn med rosiner, hasselnødder og banan
Havregryn giver en god og mættende start på dagen. Rosiner og banan giver naturlig sødme til grynene.
Se opskriften
Smoothie med banan og havregryn
Drik en fyldig og mættende smoothie på mælk, havregryn og modne bananer. Banan giver sødme til smoothien, mens havregryn giver fylde og fibre.
Se opskriften
Rugbrød med pålægschokolade, banan og nødder
Ristet rugbrød med mørk pålægschokolade, banan og et drys af nødder smager skønt og er et lækkert og mættede mellemmåltid.
Se opskriften
Saftige bananmuffins med marcipan og avocadoolie
Havregrød på juice med nødder og frisk frugt
Kog havregrød på juice. Det giver sødme og friskhed til grøden. Drys med lidt hakkede nødder og spis et stykke frisk frugt til.
Se opskriften
Vintersmoothie
Et velsmagende vitamintilskud i den mørke vintertid. Prøvet af 110.000 skolebørn i 2010 som en del af 'Mad eller hvad?'.
Se opskriften
Grove pandekager med frugtsalat
Gør dine pandekager sundere ved at bruge groft mel og server dem sammen med en lækker frugtsalat.
Se opskriften
Gino
En herlig og nem Stockholms-dessert, som alle svenskere kender. Det siges, at den blev skabt på restaurant P.A.&Co på Östermalm i halvfemserne. Originalopskriften er med banan, jordbær og kiwi, men man tager, hvad man har.
Se opskriften
Banankage med mørk chokolade
Ærte-smoothie og rugbrødsdrys med lakrids
I stedet for ærter kan I bruge frosne majs til smoothien. Sammen med majs kan I også bruge røde frugter – jordbær, hindbær, brombær og lign.
Se opskriften
Frugt på spyd
Frugt er fyldt med fibre, vitaminer og mineraler, så husk tre stykker frugt om dagen. Børn bør spise lidt mindre.
Se opskriften
























