Mandel-banan-pandekager

Gulerødder og pastinakker er sneget ind i pandekagedejen, der er sødet med en moden banen og er supergode til både børn og voksne. Denne opskrift er venligst udlånt fra bogen "Spis mig" af Majbritt Engel og Alice Hartvig  fra forlaget Gyldendal.
Mandel-banan-pandekager
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. stor moden banan
100 g skyr eller kefir
0.5 dl. vand
25 g mandelmel
2 stk æg
50 g gulerod eller pastinak, revet fint
1 knsp. kanel
- Ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie

Topping

- passionsfrugt
- friske bær
- honning
- skyr eller græsk yoghurt

Sådan gør du

  1. 1.Blend alle ingredienserne til en jævn masse med en stavblen-der. 
  2. 2.Kom lidt fedtstof på en pande og steg 8-10 små pandeka-ger ved middelvarme. Du kan alternativt bruge en blinispande. 
  3. 3.Server pandekagerne med passionsfrugt, friske bær, skyr og honning. Pandekagerne er supergode til børnene, fx som for-middagsmad – selv de helt små på +6 måneder kan spise dem.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen og #dessert