Banankage toppet med skyr
- 8 Personer
Ingredienser
50 g | honning |
75 g | sukker |
2 stk. | æg |
1 dl. | solsikkeolie eller vindruekerneolie |
80 g | grahamsmel |
100 g | sigtemel |
2 tsk. | ingefær |
2 tsk. | kanel |
1 tsk. | bagepulver |
125 g | gulerod |
125 g | banan |
30 g | Hakkede valnødder |
75 g | rosin |
Creme
200 g | skyr |
200 g | mascarponeost |
Topping
- | ananas |
- | banan |
- | citronverbena eller citronmelisse |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 175 grader.
-
2Smør en mindre rugbrødsform eller sandkageform. Drys med mel.
-
3Kom honning, sukker og æg i en skål, og pisk blandingen godt sammen. Pisk æggene heri, og tilføj olien.
-
4Bland mel, krydderier og bagepulver sammen, og vend dem i æggeblandingen.
-
5Riv gulerødder fint, og vend dem i sammen med moset banan, nødder og rosiner.
-
6Kom dejen i formen og glat den ud. Bag kagen i 50 minutter. Tag kagen ud, og afkøl den helt.
-
7Rør skyr og mascarpone sammen, og fordel den over kagen. Dekorer kagen med frugt og urter.