Banana-skrælskage

Bevar bananen. Det er faktisk muligt at spise bananskræller – jeg vil anbefale at vælge økologiske og usprøjtede bananer til denne opskrift. Bananskrællen er sød og aromatisk og indeholder en del sunde sager, så jeg vil på det kraftigste opfordre til at bage denne kage.
Banana-skrælskage
  • 8 Personer

Ingredienser

2 stk bananer meget modne, økologiske med skræl
0.5 dl. kogende vand
2 stk æg
150 g sukker
75 g rapsolie
150 g hvedemel
25 g kokosmel
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
75 g mørk chokolade grofthakket, eller valnødder. Brug, hvad du har i skabene.

Sådan gør du

  1. 1.1. Tænd ovnen på 200 grader. Skyl bananerne, og skær de sorte ender af. Kom dem i en foodprocessor sammen med kogende vand, og blend, indtil det har konsistens som en tyk pure. Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen chokolade, og blend igen, indtil dejen er ensartet. Rør chokolade i, og fordel dejen i en brødform, 1 l.
  2. 2.Kagen bages i 45-50 minutter, eller indtil kagen er gennem-bagt. Lad den køle helt af, inden den skæres ud, selvom det kan være svært at vente.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk, #dessert, #weekend og gæster, #hverdag, #gæstemad og fest og #klimavenlig