Banancupcakes med karameltopping
- 12 Personer
Kagedejen
175 g | smør |
- | Saft og revet skal af 2 lime |
2 stk. | modne bananer, mosede |
- | Kornene af ½ vaniljestang eller 1 ½ tsk. vaniljesukker |
3 stk. | æg |
150 g | rørsukker |
150 g | hvedemel |
1 tsk. | bagepulver |
1 tsk. | salt |
Topping
1 glas | dulche de leche (tyk karamel) |
Drys
- | havsalt |
- | revet limeskal |
Sådan gør du
-
1Start med at lave toppingen. Kom dåsen med kondenseret mælk (hel og uåbnet) ned i en gryde, og fyld den med vand, til dåsen er helt dækket. Lad det hele småkoge over medium varme i ca. 3 ½ time. OBS: Det er meget vigtigt, at gryden ikke koger tør, så husk at tjekke, at der er vand nok, og fyld på, hvis dåsen blottes undervejs.
-
2Hæld det varme vand fra gryden, og fyld i stedet op med koldt vand, så køler dåsen hurtigere af.
-
3Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
-
4Smelt smørret, og kom det i en røreskål sammen med de mosede bananer og vaniljekorn.
-
5Rør det godt sammen med et piskeris. Tilsæt imens æggene et ad gangen.
-
6Bland rørsukker, mel, bagepulver og salt i en skål.
-
7Rør det herefter i smørblandingen, til massen er glat og ensartet. Fordel dejen i 12-15 cupcakeforme.
-
8Sæt kagerne i ovnen, og bag dem i ca. 20 minutter, til de er let gyldne og faste.
-
9Pynt kagerne med karamel, havsalt, limeskal og servér.
Tip!
Brug mosede hindbær eller ribs i stedet for banan, og tilsæt 2 tsk. lakridsgranulat/pulver i stedet for limeskal/saft. Brug eventuelle rester af karameltoppingen som lækker pynt på is eller som dip til frugt.