Banancupcakes med karameltopping

Dejligt saftige cupcakes med en mild og frisk smag af banan og lime - toppet med tyk og blød karamel. Drys med havsalt og ekstra limeskal, så er lykken gjort.
Banancupcakes med karameltopping
  • 12 Personer

Kagedejen

175 g smør
- Saft og revet skal af 2 lime
2 stk modne bananer, mosede
- Kornene af ½ vaniljestang eller 1 ½ tsk. vaniljesukker
3 stk æg
150 g rørsukker
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt

Topping

1 glas dulche de leche (tyk karamel)

Drys

- havsalt
- revet limeskal

Sådan gør du

  1. 1.Start med at lave toppingen. Kom dåsen med kondenseret mælk (hel og uåbnet) ned i en gryde, og fyld den med vand, til dåsen er helt dækket. Lad det hele småkoge over medium varme i ca. 3 ½ time. OBS: Det er meget vigtigt, at gryden ikke koger tør, så husk at tjekke, at der er vand nok, og fyld på, hvis dåsen blottes undervejs.
  2. 2.Hæld det varme vand fra gryden, og fyld i stedet op med koldt vand, så køler dåsen hurtigere af.
  3. 3.Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
  4. 4.Smelt smørret, og kom det i en røreskål sammen med de mosede bananer og vaniljekorn.
  5. 5.Rør det godt sammen med et piskeris. Tilsæt imens æggene et ad gangen.
  6. 6.Bland rørsukker, mel, bagepulver og salt i en skål.
  7. 7.Rør det herefter i smørblandingen, til massen er glat og ensartet. Fordel dejen i 12-15 cupcakeforme.
  8. 8.Sæt kagerne i ovnen, og bag dem i ca. 20 minutter, til de er let gyldne og faste.
  9. 9.Pynt kagerne med karamel, havsalt, limeskal og servér.

Tip!

Brug mosede hindbær eller ribs i stedet for banan, og tilsæt 2 tsk. lakridsgranulat/pulver i stedet for limeskal/saft. Brug eventuelle rester af karameltoppingen som lækker pynt på is eller som dip til frugt.

Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk og #dessert