20 opskrifter med pastinak
Rodfrugter er utroligt sunde, dette gælder selvfølgelig også den skønne pastinak. Vi har samlet 20 forskellige retter hvor den spidse rod indgår.
Pastinakbrød
Revne rodfrugter gør brødet saftigt og giver det en mild urteagtig smag. Pastinakken er særlig god sammen med fennikelfrø, som gør brødet perfekt som tilbehør til ost, suppe eller til sandwich.
Se opskriften
Faringlaceret laks med lun rodfrugtsalat
Rødspætteruller med urter
Koteletter med rodfrugter, muskat og grønkål
Labskovs af nakkefilet og rodfrugter
Rullesteg med mild sennepssauce og ovnstegte rødder
Kødsauce med mange grøntsager og grov rodfrugtmos
Med denne opskrift får du masser af råvarer fra bunden af madpyramiden:
Grøntsager og kartofler. Du får lidt magert kød og planteolie fra toppen,
og dagen efter får du også fuldkornspasta fra midten.
Se opskriften
Brændende kærlighed med rodfrugter.
Pappadelle med grøntragout
Kartoffel-pastinakmos med chilikrydret kødsovs
Kødsovs og kartoffelmos er rigtig vintermad med et pift af chili og grøntsager fyldt med vitaminer. Når du først har skrællet de mange grøntsager og kartofler kan retten næsten passe sig selv.
Se opskriften
Selleriburger
Ovnbagt fiskebøf med varm kartoffelsalat og peberrod
Fisk indeholder sunde olier, og vi skal derfor gerne spise det reglmæssigt. Her er et forslag til en alternativ måde at tilberede og servere fisk på.
Se opskriften
Lynstegt marineret lever
Forloren hare med rodfrugter
Grøn salat med rodchips
Langtidsstegt svinemørbrad med stegte rødder
Ovnstegt kylling med løg, rødder og persille
Vegetarbiksemad
Biksemad smager skønt og er en god måde at få brugt diverse rester fra køleskabet.
Se opskriften
Kanelkylling med appelsin og pastinakker




















Se, hvad vi ellers skriver om: #rodfrugter og #opskrifter