Mini rod-frugttærter  med rucola, gedeost og nigella
VEGETAR

Mini rod-frugttærter med rucola, gedeost og nigella

Steg rodfrugterne på en pande eller bag dem i ovnen, så de er let møre, inden du folder dejen flot omkring dem.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. Gullerod
1 stk. rødbede
1 stk. pastinak
2 stk. hvidløg fed
5 stk. kviste timian
- olivenolie
- salt
- peber

2 ruller tærtedej eller pizzadej
100 g frisk gedeost
1 stk. rucolasalat lille pose
lidt Nigellafrø

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl og skær gulerødder, rødbede og pastinak i mindre tern. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Pluk timian fra kvistene.
  2. 2
    Steg rodfrugterne 6-7 min. på en pande med olivenolie, til de er let møre. Du kan også bage dem let møre i ovnen i 15-20 min. Afkøl dem let og vend dem med timian, hvidløg, salt og peber.
  3. 3
    Tænd ovnen på 200 grader.
  4. 4
    Fold/rul dejen ud og skær hver dej i 4 kvarte stykker. Kom rodfrugter i midten på hvert dejstykke og fold kanterne let ind rundt langs kanten, se billedet.
  5. 5
    Placer minitærterne på en bageplade med bagepapir og bag dem, til dejen er gylden og færdigbagt, 18-20 minutter.
  6. 6
    Anret tærterne på et fad og drys med nigellafrø og små stykker af frisk gedeost. Top tærterne med rucola.