Kylling one pot med rødder og oliven

Det tager tid at tilberede en hel kylling, men med denne opskrift kan du lave noget andet, mens maden passer sig selv i ovnen. Spis retten, som den er, eller servér den med grøn salat og brød til.
Kylling one pot med rødder og oliven
  • 4 Personer

Ingredienser

3 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
1 stk. kylling
1 spsk. olivenolie
3 stk rødløg
3 stk gulerødder
2 stk pastinakker eller persillerødder
1 flaske tomatsauce f.eks. mosede tomater
3 dl. kogende vand
100 g pasta f.eks. suppehorn eller anden minipasta
1 glas sorte oliven

Tilbehør

- Sprød salat eller brød

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 200 grader.
  2. 2.Pil hvidløg og skær det i tynde skiver. Pluk rosmarin. Klargør kyllingen og gnid skindet med salt, hvidløg og rosmarin. Kom kyllingen i en god jerngryde eller et ovnfast fad. Kom lidt olivenolie henover, og sæt gryden eller fadet i ovnen 30 min., til kyllingen er godt brunet.
  3. 3.Klargør imens grøntsagerne. Pil rødløg, og skær dem i halve eller i grove både. Skræl gulerødder og pastinakker, og skær i grove tern.
  4. 4.Løft kyllingen op af gryden. Kom grøntsagerne i gryden og vend rundt. Kom kyllingen tilbage i gryden. Sæt det i ovnen i yderligere 20 min.
  5. 5.Åbn ovnen og hæld tomatsauce og 3 dl kogende vand ved, og vend det godt rundt. Tilsæt suppehorn og rør rundt med en ske. Løft evt. kyllingen med en stegegaffel – så du lettere kan blande grønt, pasta og tomatsauce. Læg låg på gryden og sæt det hele i ovnen igen eller på komfuret og tilbered i ca. 10-12 min., til minipastaen er mør. Tjek undervejs.
  6. 6.Tag gryden ud. Parter kyllingen i 8 stykker. Hak oliven groft og vend dem i saucen med grøntsager og pasta. Anret i dybe tallerkener og med et stykke kylling på toppen. Suppler evt. med en grøn og sprød salat og lidt brød.
Se, hvad vi ellers skriver om: #gæstemad og fest, #børnevenlig og #hovedret