Kylling one pot med rødder og oliven
Det tager tid at tilberede en hel kylling, men med denne opskrift kan du lave noget andet, mens maden passer sig selv i ovnen. Spis retten, som den er, eller servér den med grøn salat og brød til.

- 4 Personer
Ingredienser
3 fed | hvidløg |
2 kviste | rosmarin |
1 stk. | kylling |
1 spsk. | olivenolie |
3 stk | rødløg |
3 stk | gulerødder |
2 stk | pastinakker eller persillerødder |
1 flaske | tomatsauce f.eks. mosede tomater |
3 dl. | kogende vand |
100 g | pasta f.eks. suppehorn eller anden minipasta |
1 glas | sorte oliven |
Tilbehør
- | Sprød salat eller brød |
Sådan gør du
- 1.Tænd ovnen på 200 grader.
- 2.Pil hvidløg og skær det i tynde skiver. Pluk rosmarin. Klargør kyllingen og gnid skindet med salt, hvidløg og rosmarin. Kom kyllingen i en god jerngryde eller et ovnfast fad. Kom lidt olivenolie henover, og sæt gryden eller fadet i ovnen 30 min., til kyllingen er godt brunet.
- 3.Klargør imens grøntsagerne. Pil rødløg, og skær dem i halve eller i grove både. Skræl gulerødder og pastinakker, og skær i grove tern.
- 4.Løft kyllingen op af gryden. Kom grøntsagerne i gryden og vend rundt. Kom kyllingen tilbage i gryden. Sæt det i ovnen i yderligere 20 min.
- 5.Åbn ovnen og hæld tomatsauce og 3 dl kogende vand ved, og vend det godt rundt. Tilsæt suppehorn og rør rundt med en ske. Løft evt. kyllingen med en stegegaffel – så du lettere kan blande grønt, pasta og tomatsauce. Læg låg på gryden og sæt det hele i ovnen igen eller på komfuret og tilbered i ca. 10-12 min., til minipastaen er mør. Tjek undervejs.
- 6.Tag gryden ud. Parter kyllingen i 8 stykker. Hak oliven groft og vend dem i saucen med grøntsager og pasta. Anret i dybe tallerkener og med et stykke kylling på toppen. Suppler evt. med en grøn og sprød salat og lidt brød.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#hovedret,
#passer til sæsonen,
#weekend og gæster,
#hverdag,
#børnevenligt og #børnevenlig