12 opskrifter med perlebyg
Perlebyg er polerede bygkerner. Perlebyg er et sundt alternativ til ris, men er ikke et fuldkornsprodukt, fordi hele kornet ikke er med. Du kan bl.a. bruge det til risotto, i supper, til grød og gryderetter. Her er 12 opskrifter med perlebyg.
Krydrede kåldolmere i sur-sød sovs
Ordet dolmer kommer fra det tyrkiske dolmak, der betyder at fylde. Opskriften har en udførlig vejledning, så også børn kan gå i køkkenet. Opskriften er fra ’Mad eller hvad?’ 2009.
Se opskriften
Tun stegt i krydderurter
Korn-otto med tomat og grøntsager
Ris-otto er en italiensk ret med ris kogt i bouillon med grøntsager. Her har vi skiftet risene ud med perlebyg, der er en slags korn – deraf navnet korn-otto. Korn-ottoen er både sund og klimavenlig – og hurtig at lave. Perfekt som vintermad.
Se opskriften
Ovnstegt kylling, stikkelsbær og nye løg
Stikkelsbær smager formidabelt i det salte køkken. Specielt sammen med lyst kød. Her i en nem ovnret med saftig kylling og bløde, nye løg. Drys med masser af karse, det giver ekstra kant til smagen og ser smukt ud ved servering.
Se opskriften
Kornotto med fennikel og gulerod
Kornotto er en nordisk version af den velkendte risotto, blot lavet med perlebyg eller –spelt og nordiske ingredienser som f.eks. dansk Vesterhavsost i stedet for parmesan.
Se opskriften
Nordisk millionbøf med vildtkød og syrligt blomkål
Nyfortolkning af den gode, gamle millionbøf med smag af vildt, øl, enebær, kål og rodfrugter.
Se opskriften
Røget oksehøjreb med kornotto
Lækre bøffer af højreb med rustikt tilbehør. Rygeostcremen i kornottoen komplimeterer de grillede bøffer godt og danner associationer til sprødt bacon.
Se opskriften
Glaseret skinke og kornsalat med tørret frugt
Kålsalat og kyllingewok
Lav en grov kålsalat og spis en wokret med kylling til. Når du spiser mest fra bunden, og mindst fra toppen af Madpyramiden, får du et varieret aftensmåltid.
Se opskriften
Varm perlegrød med tørrede bær
Spis grøden her som dessert eller mellemmåltid, eller server den om morgenen med frisk frugt og kold mælk til.
Se opskriften
Perlebyggrød med hjemmelavet smør og mørkt kanelsukker
Cremet og mættende alternativ til den klassiske risengrød. Den smager dejligt af mælk og korn, mens toppingen af hjemmelavet smør og brunt kanelsukker gør retten til en vinder, når kulden kommer snigende i de mørke måneder.
Se opskriften











