10 ting, der skader indeklimaet på børneværelset

Indeklimaet på mange børneværelser er dårligt. Læs, hvilke 10 indeklimasyndere der er værst, og få 5 gode råd til at forbedre indeklimaet på børneværelset.

Når du skal sørge for et godt indklima til dine børn er det bl.a. vigtigt, at du får luftet ordenligt ud

1. Støv fra dyne og pude

Støv hvirvles op og rundt i værelset, hver gang barnet eller forældrene rører ved pude og dyne. Vask sengetøjet ca. hver 14. dag ved minimum 60 grader, og ryst dagligt dyne og pude grundigt ud af vinduet i den friske luft.

2. Afgasning fra legetøj

Helt nyt legetøj kan afgasse kemikalier, så sørg for at vaske nyt legetøj, bamser m.m. inden brug, hvis det overhovedet er muligt. Lad det også gerne afgasse i frisk luft.

Vær også opmærksom på eventuelle ftalater i ældre søskendes legetøj. Kig evt. efter legetøj, der er Svanemærket eller CE-mærket.

LÆS OGSÅ: Så let er det at få sund luft på børneværelset

3. Støv i gulvtæppet

Gulvtæpper hygger og dæmper støj på børneværelset, men de er ikke særlig indeklimavenlige. Bank derfor gulvtæppet jævnligt, støvsug det – eller bedre endnu fjern det helt, hvis det er muligt.

4. Beskidt gulv

Børn opholder sig og leger typisk direkte på gulvet. Derfor er det også vigtigt, at der dels bliver støvsuget ofte, dels er til at komme til – for jo lettere og hurtigere et rum er at støvsuge, jo lettere er det at få det gjort.

5. Dårlig luft

Luften i børneværelset bliver dårlig, hvis du ikke lufter ud. Luft ud 2-3 gange om dagen på børneværelset i 5-10 minutter med gennemtræk, så den dårlige luft skiftes ud med ny, frisk luft.

LÆS OGSÅ: Børneværelset - hvordan indretter du det?

Læs resten af rådene i artiklen 10 ting, der skader indeklimaet på børneværelset her.

Guide: Få et godt indeklima på børneværelset

Træk musen rundt på værelset og få gode råd ved at klikke på de små billeder. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #indeklima, #børn og #sundhed