Gryderet: Torsk i lag med løg
SIMREMAD

Gryderet: Torsk i lag med løg

Denne ret vil folk i flere landsdele sikkert hævde hører til lige dér, hvor de kommer fra. Meget tyder dog på, at opskriften kommer fra Kerteminde, og uanset ophav er det en gryderet, hvor man enten bruger torskefileter eller en hel torsk. Opskriften er fra kogebogen Smag på Fyn af Signe Ryge og Claus Holm
  • 4 Personer

Det skal du bruge:

1 kg torskefileter
2 stk almindelige løg
2 stk rødløg
2 stk skalotteløg
2 spsk. karry
125 g smør
- groft peber
1 spsk. sennepskorn

Sådan gør du

  1. 1
    Torsken renses og skæres ud i passende stykker. Lægges i en gryde – gerne smurt i bunden – herpå skrællede løg, salt, peber og karry (gerne madraskarry). Husk smørklatter og sennepskorn imellem hvert lag. Herefter gentages lagene med fisk, løg og krydderier – du bygger op i lag, indtil der ikke er mere fisk. Låg på, og så skal det simre ved svag varme, til retten er færdig. Ca. 30 minutter.
  2. 2
    Brænd porrer af på en pande, til de bliver mørke, og del dem i mindre stykker. Vendes med æbler i tern samt persillesmør. Dette hældes over retten, lige før der spises.