Grøn Gazpacho
AFTENSMAD

Grøn Gazpacho

Gazpacho laves traditionelt af tomat, agurk og peberfrugt. Den kan dog sagtens – som her – laves med andre grøntsager, frugter eller bær. Opskriften er fra kogebogen Det grønne årstidskøkken af Anette Hoeg Nielsen
  • 4 Personer

Det skal du bruge:

40 g mandler
550 g galiamelon (vægt uden skræl og kerner)
275 g agurk (eller squash)
100 g frisk spinat
50 g løg
1 håndfuld frisk mynte
2 spsk. koldpresset olivenolie
2 spsk. æbleeddike eller hvid balsamico
2 spsk. citronsaft
1.5 tsk. salt
- friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt meget gerne mandlerne i blød, dagen før du skal lave suppen. På den måde er de nemmere at blende helt cremede.
  2. 2
    Skær skrællen af melonen, del den i to dele, og fjern kernerne. Skær melonen i mindre stykker. Skyl agurken, og skær den i mindre stykker. Skyl spinaten, og fjern eventuelle grimme blade. Rens et løg, og skær det i mindre stykker. Skyl mynten, og fjern bladene fra stænglen. Hæld vandet fra mandlerne, og skyl dem.
  3. 3
    Kom nu melonstykker, agurkestykker, spinat, mandler, løg, mynteblade, olivenolie, æbleeddike, citronsaft, salt og friskkværnet peber i blenderen, og kør, til suppen er helt findelt. En god og kraftig blender er helt klart at foretrække, hvis suppen skal være helt cremet. Hvis det er lige meget, kan en ganske almindelig foodprocessor fint bruges. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft eller æbleeddike, og blend den kortvarigt igen.
  4. 4
    Anret nu suppen. Da den har en utrolig smuk farve, kan det anbefales at servere den i en form for glas. Top med friskbælgede ærter eller det, du har.