Grøn Gazpacho
- 4 Personer
Det skal du bruge:
40 g | mandler |
550 g | galiamelon (vægt uden skræl og kerner) |
275 g | agurk (eller squash) |
100 g | frisk spinat |
50 g | løg |
1 håndfuld | frisk mynte |
2 spsk. | koldpresset olivenolie |
2 spsk. | æbleeddike eller hvid balsamico |
2 spsk. | citronsaft |
1.5 tsk. | salt |
- | friskkværnet sort peber |
Sådan gør du
-
1Sæt meget gerne mandlerne i blød, dagen før du skal lave suppen. På den måde er de nemmere at blende helt cremede.
-
2Skær skrællen af melonen, del den i to dele, og fjern kernerne. Skær melonen i mindre stykker. Skyl agurken, og skær den i mindre stykker. Skyl spinaten, og fjern eventuelle grimme blade. Rens et løg, og skær det i mindre stykker. Skyl mynten, og fjern bladene fra stænglen. Hæld vandet fra mandlerne, og skyl dem.
-
3Kom nu melonstykker, agurkestykker, spinat, mandler, løg, mynteblade, olivenolie, æbleeddike, citronsaft, salt og friskkværnet peber i blenderen, og kør, til suppen er helt findelt. En god og kraftig blender er helt klart at foretrække, hvis suppen skal være helt cremet. Hvis det er lige meget, kan en ganske almindelig foodprocessor fint bruges. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft eller æbleeddike, og blend den kortvarigt igen.
-
4Anret nu suppen. Da den har en utrolig smuk farve, kan det anbefales at servere den i en form for glas. Top med friskbælgede ærter eller det, du har.