Æblesuppe
- 4 Personer
Det skal du bruge:
700 g | æbler (naturligvis fynske) |
2 l. | vand |
- | kartoffelmel (ca. 1 tsk.) |
4 stk. | æggeblommer |
2 spsk. | sukker |
Sådan gør du
-
1Kom æbler med skræl og kernehus i en gryde med vand. Det eneste, du skal gøre, er at dele æblerne. Når de er gennemkogte, sigtes de fra. En smule kartoffelmel udrøres i lidt vand og blandes i suppen. Æggeblommer røres med sukker. Husk at røre det godt – næsten som æggesnaps. Kom en god klat i tallerkenen, og hæld så suppen over.
-
2Prøv at blande kardemomme eller ingefær i, og er det vinter, så brug evt. frosne æbletern. Det vil sige æbler, du har skåret i tern og vendt med kardemomme og kanel og så lige på frost. Tilsæt dem i suppen før servering.