Æblesuppe
FORRET

Æblesuppe

I gamle dage var æblesuppe og andre frugtsupper kendte retter. Og æblesuppen har været ganske udbredt på Fyn, fordi der er et herligt æbleklima. Opskriften er fra kogebogen Smag på Fyn af Signe Ryge og Claus Holm
  • 4 Personer

Det skal du bruge:

700 g æbler (naturligvis fynske)
2 l. vand
- kartoffelmel (ca. 1 tsk.)
4 stk. æggeblommer
2 spsk. sukker

Sådan gør du

  1. 1
    Kom æbler med skræl og kernehus i en gryde med vand. Det eneste, du skal gøre, er at dele æblerne. Når de er gennemkogte, sigtes de fra. En smule kartoffelmel udrøres i lidt vand og blandes i suppen. Æggeblommer røres med sukker. Husk at røre det godt – næsten som æggesnaps. Kom en god klat i tallerkenen, og hæld så suppen over.
  2. 2
    Prøv at blande kardemomme eller ingefær i, og er det vinter, så brug evt. frosne æbletern. Det vil sige æbler, du har skåret i tern og vendt med kardemomme og kanel og så lige på frost. Tilsæt dem i suppen før servering.