Falafler
- 3 Personer
Falafler
240 g | kogte kikærter , evt. fra dåse |
1 stk. | løg |
1 fed | hvidløg |
1 håndfuld | persille |
1 stk. | æg |
2 spsk. | havregryn , finvalsede |
0.25 stk. | citron økologisk |
1 tsk. | stødt spidskommen |
1 tsk. | sød paprika |
1 tsk. | salt |
Sådan gør du
-
1Hæld kikærterne i en sigte, skyl dem og lad dem dryppe af. Pil løget og hak det fint sammen med hvidløget. Riv citronskallen fint. Kom kikærter, løg, hvidløg, æg, havregryn, citronsaft og -skal, spidskommen, paprika og salt i en foodprocessor og kør det hele godt sammen.
-
2Tænd airfryeren på 175 grader.
-
3Form 12 falafler af falafelfarsen. De er lidt fedtede, men sådan skal de være. Kom bagepapir i airfryerens bageform og placér falaflerne deri med en smule afstand. Tilbered dem i airfryeren i 12 minutter. Tag falaflerne af bagepapiret og læg dem i airfryerkurven med bunden i vejret. Tilbered dem i yderligere 5 minutter.
-
4Spis 4 falafler hver sammen med f.eks. pitabrød, tortilla eller bagte rodfrugter.