Asiatisk-insprireret suppe
- 0 Personer
Det skal du bruge:
4 stk | kyllingebryster |
650 g | butternutsquash |
1 stk. | løg |
3 stk | hvidløg |
3 stk | rød chili |
60 g | frisk ingefær |
4 stk | stilke citrongræs |
1 l. | grøntsags boullion |
2 spsk. | soja |
1 tsk. | fishsauce |
5 dl. | kokosmælk |
Topping:
- | Friske koriander |
- | frisk chili |
- | peanuts |
Sådan gør du
-
1Kyllingebrysterne koges i en stor gryde med vand, indtil de er gennemkogte – ca. 20 minutter.
-
2Græskarret klargøres og skæres i grove tern sammen med løg, hvidløg, chili og ingefær. Fjern de yderste blade fra citrongræsset og bank den nederste hvide del med bagsiden af en kniv. Skær stilkene fra og gem dem. Den nederste hvide del hakkes fint og svitses i en stor gryde sammen med græskar, løg, hvidløg, ingefær og chili.
-
3Hæld bouillon over sammen med soja, fishsauce og oystersauce og tilføj citrongræsstilkene. Lad det koge i ca. 20 minutter, indtil græskarret er mørt. Tilsæt kokosmælk og lad det koge i yderligere 5 minutter.
-
4Tag gryden af varmen og fisk stilkene op, inden suppen blendes med en stavblender.
-
5De færdigkogte kyllingebryster trevles groft med 2 gafler og kommes i suppen.
-
6Server med koriander, frisk chili og peanuts på toppen,