Asiatisk-insprireret suppe
AFTENSMAD

Asiatisk-insprireret suppe

Kogebogsforfatter Søren Staun Petersen guider dig med kogebogen ’Overrask med Græskar – salte og søde opskrifter’ til en række retter med græskar. Græskarret er oplagt at bruge både i det salte, men også det søde køkken. Her finder du både opskrifter på hjemmelavede græskarfritter, en asiatisk græskarsuppe og en sød upside-down kage.
  • 0 Personer

Det skal du bruge:

4 stk. kyllingebryster
650 g butternutsquash
1 stk. løg
3 stk. hvidløg
3 stk. rød chili
60 g frisk ingefær
4 stk. stilke citrongræs
1 l. grøntsags boullion
2 spsk. soja
1 tsk. fishsauce
5 dl. kokosmælk

Topping:

- Friske koriander
- frisk chili
- peanuts

Sådan gør du

  1. 1
    Kyllingebrysterne koges i en stor gryde med vand, indtil de er gennemkogte – ca. 20 minutter.
  2. 2
    Græskarret klargøres og skæres i grove tern sammen med løg, hvidløg, chili og ingefær. Fjern de yderste blade fra citrongræsset og bank den nederste hvide del med bagsiden af en kniv. Skær stilkene fra og gem dem. Den nederste hvide del hakkes fint og svitses i en stor gryde sammen med græskar, løg, hvidløg, ingefær og chili.
  3. 3
    Hæld bouillon over sammen med soja, fishsauce og oystersauce og tilføj citrongræsstilkene. Lad det koge i ca. 20 minutter, indtil græskarret er mørt. Tilsæt kokosmælk og lad det koge i yderligere 5 minutter.
  4. 4
    Tag gryden af varmen og fisk stilkene op, inden suppen blendes med en stavblender.
  5. 5
    De færdigkogte kyllingebryster trevles groft med 2 gafler og kommes i suppen.
  6. 6
    Server med koriander, frisk chili og peanuts på toppen,