Hel, fyldt kylling
- 4 Personer
Kylling:
1 stk. | hel kylling maks. 1,3 kg |
Fyld:
1 stk. | æble |
75 g | svesker |
75 g | feta |
1 håndfuld | persille |
3 fed | hvidløg |
- | salt |
- | peber |
- | Oliespray |
Sådan gør du
-
1Rengør kyllingen og skyl den, hvis den ikke allerede er det.
-
2Skær æblet i små tern. Hak sveskerne, fetaen og persillen fint og pres hvidløgsfeddene. Rør æble, svesker, feta, persille, hvidløg, salt og peber sammen i en skål.
-
3Spray kyllingen med olie og gnid olien godt ind. Gnid også gerne olie ind under skindet ved brystet, så skindet løftes fra kyllingen.
-
4Kom fyldet ind i kyllingen og også under skindet ved brystet. Drys kyllingen med salt og peber.
-
5Tænd airfryeren på 180 grader.
-
6Placér kyllingen med brystet nedad i airfryerkurven og tilbered den i airfryeren i 25 minutter. Vend derefter kyllingen og giv den yderligere 25 minutter. Hvis skindet ikke er sprødt, giver du kyllingen et par minutter mere.
-
7Skær kyllingen ud og servér kyllingestykkerne sammen med fyldet og med det tilbehør, du ønsker.