Sticky laks med sticky rice
AFTENSMAD

Sticky laks med sticky rice

Airfryeren kan tilberede måltider hurtigere end ovnen. Denne opskrift med familiens favoritfisk er fra Michelle Kristensens kogebog ’Airfryer for hele familien’.
  • 2 Personer

Laks:

1 fed hvidløg
1 spsk. soja
1 tsk. flydende honning
0.5 tsk. chiliflager (kan udelades)
2 stk. laksefileter
- salt
- peber

- Oliespray

Sticky rice:

2 dl. brune ris
2 dl. edamamebønner fra frost
2 spsk. flødeost naturel
0.75 dl. mælk (eller plantedrik)
50 g revet ost
- salt

Topping:

2 spsk. frisk persille (kan udelades)

Sådan gør du

  1. 1
    Kog risene som anvist på pakken. Tø imens edamamebønnerne op ved at hælde kogende vand over og lade dem trække i 5 minutter. Når risene er færdige, rører du dem sammen med flødeost, mælk, revet ost og salt ved svag varme, indtil osten er smeltet. Rør edamamebønnerne i, og så er risene færdige og klar til servering.
  2. 2
    Tænd airfryeren på 180 grader.
  3. 3
    Rør hvidløg, soja, honning og chiliflager sammen. Kom marinaden over laksefileterne og drys med salt og peber. Spray airfryerens kurv med lidt olie, kom laksefileterne i og tilbered dem i airfryeren i 10 minutter.
  4. 4
    Spis sticky laks sammen med sticky rice, evt. drysset med hakket persille. Servér evt. en salat.