Sticky laks med sticky rice
- 2 Personer
Laks:
1 fed | hvidløg |
1 spsk. | soja |
1 tsk. | flydende honning |
0.5 tsk. | chiliflager (kan udelades) |
2 stk | laksefileter |
- | salt |
- | peber |
- | Oliespray |
Sticky rice:
2 dl. | brune ris |
2 dl. | edamamebønner fra frost |
2 spsk. | flødeost naturel |
0.75 dl. | mælk (eller plantedrik) |
50 g | revet ost |
- | salt |
Topping:
2 spsk. | frisk persille (kan udelades) |
Sådan gør du
-
1Kog risene som anvist på pakken. Tø imens edamamebønnerne op ved at hælde kogende vand over og lade dem trække i 5 minutter. Når risene er færdige, rører du dem sammen med flødeost, mælk, revet ost og salt ved svag varme, indtil osten er smeltet. Rør edamamebønnerne i, og så er risene færdige og klar til servering.
-
2Tænd airfryeren på 180 grader.
-
3Rør hvidløg, soja, honning og chiliflager sammen. Kom marinaden over laksefileterne og drys med salt og peber. Spray airfryerens kurv med lidt olie, kom laksefileterne i og tilbered dem i airfryeren i 10 minutter.
-
4Spis sticky laks sammen med sticky rice, evt. drysset med hakket persille. Servér evt. en salat.