Lyn-lasagne
- 2 Personer
Kødsauce
0.5 stk. | rødløg |
1 fed | hvidløg |
2 stk. | gulerødder |
1 tsk. | olivenolie |
200 g | hakket oksekød , maks. 12 % fedt |
400 g | hakkede tomater (1 dåse) |
70 g | tomatpuré |
1.5 tsk. | tørret oregano |
1 tsk. | tørret timian |
1 tsk. | salt |
- | peber |
Andet
1 tsk. | olivenolie (til formen) |
0.5 stk. | mornaysauce karton (200-250 g) |
100 g | frisk fuldkorns- spaghetti eller -fettuccine |
20 g | parmesan |
Sådan gør du
-
1Pil rødløget og hak det fint sammen med hvidløget. Skræl og riv gulerødderne.
-
2Kom olie i en varm gryde og steg løg og hvidløg i et par minutter. Kom det hakkede oksekød i og svits det, indtil det er brunet. Tilsæt gulerødder, hakkede tomater, tomatpuré og krydderier, rør godt rundt og lad det simre i 5 minutter.
-
3Smør airfryerens bageform, et fad eller en anden form, der passer i airfryeren, med olie.
-
4Tænd airfryeren på 170 grader.
-
5Fordel halvdelen af kødsaucen i bunden af fadet, hæld halvdelen af mornaysaucen over og kom halvdelen af pastaen ovenpå. Hæld derpå resten af kødsaucen, resten af pastaen og resten af mornaysaucen henover i hver sit lag. Tryk evt. pastaen lidt ned i kødsaucen og sørg for at dække den godt med mornaysaucen. Riv parmesanen fint henover. Kom fadet i airfryerkurven og tilbered lasagnen i airfryeren i 15 minutter, indtil pastaen er færdig, og osten er smeltet.
-
6Lad lynlasagnen stå og trække i 5 minutter, og så er det spisetid. Spis lasagnen med en salat eller gnavegrønt on-the-side.