Lyn-lasagne
AFTENSMAD

Lyn-lasagne

Her går det stærkt, og hvis du vil spare et par minutter mere, kan du købe gulerødder, der allerede er revet. Opskriften er fra Michelle Kristensens kogebog ’Airfryer for hele familien’.
  • 2 Personer

Kødsauce

0.5 stk. rødløg
1 fed hvidløg
2 stk. gulerødder
1 tsk. olivenolie
200 g hakket oksekød , maks. 12 % fedt
400 g hakkede tomater (1 dåse)
70 g tomatpuré
1.5 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret timian
1 tsk. salt
- peber


Andet

1 tsk. olivenolie (til formen)
0.5 stk. mornaysauce karton (200-250 g)
100 g frisk fuldkorns- spaghetti eller -fettuccine
20 g parmesan

Sådan gør du

  1. 1
    Pil rødløget og hak det fint sammen med hvidløget. Skræl og riv gulerødderne.
  2. 2
    Kom olie i en varm gryde og steg løg og hvidløg i et par minutter. Kom det hakkede oksekød i og svits det, indtil det er brunet. Tilsæt gulerødder, hakkede tomater, tomatpuré og krydderier, rør godt rundt og lad det simre i 5 minutter.
  3. 3
    Smør airfryerens bageform, et fad eller en anden form, der passer i airfryeren, med olie.
  4. 4
    Tænd airfryeren på 170 grader.
  5. 5
    Fordel halvdelen af kødsaucen i bunden af fadet, hæld halvdelen af mornaysaucen over og kom halvdelen af pastaen ovenpå. Hæld derpå resten af kødsaucen, resten af pastaen og resten af mornaysaucen henover i hver sit lag. Tryk evt. pastaen lidt ned i kødsaucen og sørg for at dække den godt med mornaysaucen. Riv parmesanen fint henover. Kom fadet i airfryerkurven og tilbered lasagnen i airfryeren i 15 minutter, indtil pastaen er færdig, og osten er smeltet.
  6. 6
    Lad lynlasagnen stå og trække i 5 minutter, og så er det spisetid. Spis lasagnen med en salat eller gnavegrønt on-the-side.