Blomkålsfad med porrer
AFTENSMAD

Blomkålsfad med porrer

En hurtig og nem ret, der er et skønt alternativ til de klassiske Flødekartofler. Har du rester i grøntsagsskuffen, er det oplagt at bruge dem i retten. Opskriften er fra Frederikke Wærens’ kogebog Favoritterne
  • 4 Personer

Ingredienser:

1 stk. blomkål 1 stort eller 2 små
3 stk porrer
lidt smør (til fadet)
3 fed hvidløg
2 stk kviste timian
2 dl. piskefløde
2 dl. mælk
1 tsk. majsstivelse (Maizena)
- salt
- peber


Topping:

100 g revet mozzarella
100 g revet cheddarost
25 g pankorasp

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 C varmluft
  2. 2
    Skyl blomkålen, del den i små buketter, og skær blomkålsstokken i små tern. Skyl porrerne, og skær dem i skiver. Hæld begge dele i et smurt ovnfast fad (ca. 25 x 35 cm).
  3. 3
    Pil og pres hvidløgene, hak timianen, og rør begge dele sammen med fløde, mælk, majsstivelse, salt og peber i en skål.
  4. 4
    Hæld flødeblandingen over grøntsagerne, og dæk fadet med stanniol.
  5. 5
    Bag retten midt i ovnen i ca. 15 minutter.
  6. 6
    Fjern stanniolen, fordel de 2 slags ost over retten, og drys med rasp. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag i yderligere ca. 20 minutter, til osten er gylden.