Blomkålsfad med porrer
- 4 Personer
Ingredienser:
1 stk. | blomkål 1 stort eller 2 små |
3 stk. | porrer |
lidt | smør (til fadet) |
3 fed | hvidløg |
2 stk. | kviste timian |
2 dl. | piskefløde |
2 dl. | mælk |
1 tsk. | majsstivelse (Maizena) |
- | salt |
- | peber |
Topping:
100 g | revet mozzarella |
100 g | revet cheddarost |
25 g | pankorasp |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 C varmluft
-
2Skyl blomkålen, del den i små buketter, og skær blomkålsstokken i små tern. Skyl porrerne, og skær dem i skiver. Hæld begge dele i et smurt ovnfast fad (ca. 25 x 35 cm).
-
3Pil og pres hvidløgene, hak timianen, og rør begge dele sammen med fløde, mælk, majsstivelse, salt og peber i en skål.
-
4Hæld flødeblandingen over grøntsagerne, og dæk fadet med stanniol.
-
5Bag retten midt i ovnen i ca. 15 minutter.
-
6Fjern stanniolen, fordel de 2 slags ost over retten, og drys med rasp. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag i yderligere ca. 20 minutter, til osten er gylden.